- Ta gjerne kontakt!

TA KONTAKT: Trond Sollied lanserer seg som mer enn klar for jobben etter Åge Hareide. (Foto: Scanpix)
TA KONTAKT: Trond Sollied lanserer seg som mer enn klar for jobben etter Åge Hareide. (Foto: Scanpix)

<pHeerenveen-trener Trond Sollied vil høre hva Norges Fotballforbund har å si, dersom NFF tar kontakt om den ledige jobben som landslagssjef.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Dagsavisen og VG etter at Åge Hareide trakk seg mandag. Dermed må NFF finne en ny landslagssjef, og Sollied er blant de heteste kandidatene.

– Vel, hvis jeg får en henvendelse fra Norges Fotballforbund, får jeg høre hva de har å si, sier Sollied til Dagsavisen.

– De (NFF) må gå gjennom klubben, siden jeg er ansatt i Heerenveen. Men det er heller ikke verre enn det. Det er ikke Adolf Hitler som skal kontaktes heller, sier han til VG.

Les også: Hareide går av

- Må få oversikt

Han har tidligere uttalt at han kan tenke seg å bli norsk landslagssjef en gang i framtiden.

Neste VM-kvalifiseringskamp er mot Makedonia 6. juni, mens Norge skal møte Tyskland 11. februar.

– Som landslagssjef har du aldri god tid, og jeg er ikke sikker på om det er gunstig nå. Jeg har ikke nok oversikt over de spillerne som ligger bak de som har spilt nå. Jeg må få oversikt over situasjonen, sier Sollied til Dagsavisen.

Sollied mener det er viktig at Norge finner sin egen spillestil.

FCK-trener Ståle Solbakken blir kanskje for dyr skal man tolke signalene fra FCK-ledelsen. (Foto: Scanpix)FCK-trener Ståle Solbakken blir kanskje for dyr skal man tolke signalene fra FCK-ledelsen. (Foto: Scanpix)

– Norge kan aldri spille som Brasil eller Spania. Vi må finne en type stil og en spillestil som passer oss, spille på de styrkene vi har og finne svakhetene til motstanderne. Jeg har ikke tro på at en italiener skal komme til Norge for å bli landslagssjef, sier Sollied til VG.

Også FC København-trener Ståle Solbakken er en het kandidat til å bli norsk landslagssjef. Men FCKs styreformann vil ikke gi slipp på Solbakken.

Dersom Norges Fotballforbund velger Solbakken som Åge Hareides etterfølger, må han kjøpes fri fra kontrakten med FCK.

– Uansett hvor mange penger de har i Norge – inklusiv all deres olje – har de ikke råd til å kjøpe Ståle fri, sier FCKs styreformann Flemming Østergaard ifølge VG.

Solbakken sier det er hyggelig å bli nevnt som en kandidat, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

– Jeg har ikke noe annet svar enn at jeg er i et arbeidsforhold med FC København, sier Solbakken til VG. Han har 2,5 år igjen av kontrakten sin med FCK.

Visste ingenting

Kun få timer før Åge Hareide annonserte at han gir seg som landslagssjef fikk assistent Ola By Rise beskjeden.

– Han informerte meg om avgjørelsen rett etter møtet han hadde mandag formiddag med president Sondre Kåfjord og generalsekretær Karen Espelund, sier By Rise til Adresseavisen.

– Hva tenkte du da?

– Jeg vil ikke komme inn på hva vi snakket om. Men det er veldig synd at han gir seg fordi han signaliserte veldig klart etter Nederland- og Ukraina-kampene at han ville stille videre. Jeg har selv hatt ulike forespørsler som jeg sa nei til for ikke lenge siden fordi jeg ville også stille opp videre for Norge. Men Åge må føle det han vil og føler han seg tom er det en avgjørelse han må ta på sin egen kappe, sier By Rise.

Hvis han blir spurt, er By Rise klar for å lede Norge inntil en ny landslagssjef er på plass.

– Det tar jeg som det kommer, men man er alltid forberedt på å ta kamper på strak arm. Her er det så mye dersom, hvis såfremt i fall, men noen må jo forberede og holde hjulene i gang, sier By Rise til dagbladet.no.

Men han er ikke aktuell som landslagssjef i en langsiktig løsning. Landslagets assistenttrener ser heller ingen grunn til å følge Hareide ut av NFF.

– Jeg forholder meg til kontrakten jeg har som gjelder ut kvalifiseringen 2009. Jeg ser ingen grunn til at jeg skal si opp jobben min, så får forbundet finne ut hva de ønsker. Jeg verken kan eller vil bruke energi på det som skjer videre, sier By Rise, som mener Norge fortsatt har muligheten til å nå VM i Sør-Afrika i 2010. (©NTB)

Assistent Ola By Rise hevder han ikke visste noenting om Hareides avgang før kun få timer før pressekonferansen på Ullevaal. (Foto: Scanpix)Assistent Ola By Rise hevder han ikke visste noenting om Hareides avgang før kun få timer før pressekonferansen på Ullevaal. (Foto: Scanpix)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus