Nordmann til topps i Kuusamo

NORSK SEIER: Martin Johnsrud Sundby (her i et annet renn) slo til og gikk til topps søndag. Foto: Scanpix.
NORSK SEIER: Martin Johnsrud Sundby (her i et annet renn) slo til og gikk til topps søndag. Foto: Scanpix.

<pEn norsk overraskelse slo Lukas Bauer med 3,5 sekund.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundby overrasket og vant sin aller første verdenscupseier på 15 km klassisk søndag. Han slo Lukas Bauer med 3,5 sekunder.

Det var en fantastisk avslutning som førte unggutten Johnsrud Sundby til topps. Han gikk inn til 37.52,5 og holdt unna for tsjekkeren Lukas Bauer som også avsluttet knallsterkt. Finnen Sami Jauhojärvi klarte 3.-plassen, mens han var 14,1 sekunder bak vinneren i mål.

- Det tar nok litt tid før dette går opp for meg, for dette hadde jeg ikke trodd skulle være mulig. Akkurat nå føler jeg meg som om jeg skulle være i himmelen, sa 24-åringen til finsk TV etter rennet.

Han hadde en tiendeplass som beste resultat i verdenscupen før søndagens seier.

- Jeg synes ikke det gikk så bra ut fra start. Jeg åpnet heller sakte, men kom inn i det etter hvert. Jo, dette var bare fantastisk, slo Johnsrud Sundby fast.

Eldar Rønning gikk et solid løp og endte på 4.-plass, slått av lagkamerat Sundby med 14,7 sekunder. (©NTB)

Personvernpolicy