Knalltøff sparring venter Brækhus

Normal  0  21     false  false  false               MicrosoftInternetExplorer4  <![endif]-->   <![endif]-->   /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} <![endif]--> Cecilia Brækhus (t.h.) får sjansen til å gå nye runder mot amerikanske Nicole Woods. Nå skal de to sparre sammen i Berlin før Brækhus' neste kamp i Zürich 20. desember. Foto: Bernd Wende / Photo Wende / SCANPIX
Cecilia Brækhus (t.h.) får sjansen til å gå nye runder mot amerikanske Nicole Woods. Nå skal de to sparre sammen i Berlin før Brækhus' neste kamp i Zürich 20. desember. Foto: Bernd Wende / Photo Wende / SCANPIX

<pKnalltøff sparring venter Cecilia Brækhus før hun skal i ringen mot canadiske Amy Johnson i Zürich 20. desember.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nicole Woods som Brækhus slo med en soleklar og knusende poengseier i Miami 21. juni, blir hentet over fra USA for å sette den norske yndlingen i superform til møtet mot canadiske Johnson.

– Jeg har lenge hatt lyst til å sparre mot Nicole Woods, og tirsdag kommer hun hit til Berlin. Hun er nå ranket som nummer åtte i weltervekt i verden, mens jeg er nummer fire. Dermed kommer det til å bli knalltøff sparring, men også sparring med veldig god kvalitet, sier Cecilia Brækhus til NTB.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er kjempeglad for at Sauerland har fått til dette. Nå ser jeg bare fram til tre-fire økter med sparring per uke, og hver økt består av åtte runder. Det vil si at jeg kommer til å sparre mellom 25 og 30 runder i uken fram til kampen den 20. desember i Zürich, legger hun til.

Opplegg som gutta

– Jeg er inne i en tøff og hard oppkjøringsperiode nå. All trening foregår med gutta i Sauerland-stallen, og jeg blir ikke spart for noe, selv om jeg er jente. I perioder blir det i tøffeste laget, så jeg er nødt til å roe ned litt, men formen er kjempebra, sier Brækhus.

Hun forteller at hun trener to øker per dag. På morgenkvisten er det ofte 12 kilometer løping, mens det er 12 runder på sekk, variert styrketrening og såkalt oppgavesparring som står på programmet på ettermiddagsøkten.

– Ulli Wegner overvåker det hele, og jeg har inntrykk av at han er fornøyd med det jeg presterer, sier Brækhus.

Nå gleder hun seg til stevnet i Sveits, for det var jo nettopp i sveitsiske Basel hun debuterte som proff i januar for to år siden.

– Sveits er et fantastisk land, og denne gangen skal jeg også være med i et fantastisk stevne. Min kamp blir en av forkampene til VM-kampen mellom Nikolaj Valujev og Evander Holyfield, og særlig gleder jeg meg til å få hilse på en legende som Holyfield, sier Cecilia.

VM-kamp neste

To ganger tidligere har Sauerland forsøkt å få til en kamp mellom Brækhus og canadiske Johnson, og endelig ser det ut til å lykkes.

– Det er vel ikke helt sikkert at det går i orden, men både jeg og Sauerland-folkene vil gjerne ha henne. Dersom det går i orden ligger det an til å bli en tøff kamp, sier Cecilia.

Hun legger ikke skjul på at hun drømmer mer og mer om en tittelkamp, og nå jobbes det med helt konkrete planer om en slik kamp i mars.

– Det jobbes og forhandles om denne tittelkampen. Om det blir EM- eller VM-kamp er noe usikkert, men det ville vært veldig moro dersom jeg kunne gå rett til en kamp om VM-beltet.

– Jeg vet at Sauerland forhandler med flere forbund og at forskjellige VM-belter er inne i bildet, sier hun.

På trening har hovedmålet for Brækhus før neste kamp vært å bli sterkere og få opp oksygeninntaket.

– Jeg har vært gjennom mange tester, og satser knallhardt på å få pust nok til å kunne slå flere slag i hver runde jeg i ringen. Dessuten må jeg bli litt sterkere, så det er ingen «kjære mor» på treningene, sier Brækhus til NTB.