Laget hakkemat av Rosenborg

JARSTEIN-SELVMÅL: Rosenborg-keeper Rune Jarstein slo ballen i eget mål til 1-0 for Valencia. Etter det var Rosenborg sjanseløse. (Foto: Scanpix.)

<pValencia tok blodig hevn.</p

LERKENDAL (ABC Nyheter): Rosenborg–Valencia 0–4.

Da Valencia gjestet Trondheim for et drøyt år siden, vartet Rosenborg opp med praktfotball, slo spanjolene 2–0 og skapte europacupfest på et ellevilt Lerkendal.

Da spanjolene kom på hevntokt i kveld, ble det hverken fest eller Rosenborg-jubel. Rosenborg var sjanseløse.

– Et forferdelig resultat etter en slett innsats. Det gjør vondt å snakke om denne kampen. Vi blir nærmest blir gjort til latter, sier Rosenborg-trener Erik Hamrén til pressen etter tapet.

En uheldig inngripen med påfølgende selvmål av Rune Jarstein ga Valencia ledermålet. Et lekkert mål av Pablo Hernández hamret spikeren i kisten, før Rubén Baraja gjorde 3–0. Joaquín fullbyrdet ydmykelsen på åpent mål like før slutt.

– Mål forandrer kamper, og det synes på spillerne våre at de tenker "nei, ikke en gang til", sier Erik Hamrén om 1–0-scoringen.

Uheldig Jarstein

Rune Jarstein har hatt en sesong med mange nedturer, og mistet landslagsplassen etter en tabbe mot Island. I sesongens nest siste kamp var han uheldig igjen.

Jarstein slo en heading fra Juan Mata i tverrliggeren, før ballen dumpet tilbake i armen hans – og i mål.

Da Pablo Hernández la på til 2–0 et godt stykke inn i annen omgang, hadde kampen i realiteten allerede syntes avgjort.

For Rosenborg skapte knapt farligheter, og var aldri virkelig nær ved å gjenta den doble sensasjonen fra fjorårets møter med den spanske giganten.

Dermed ble håpet om avansement fra årets UEFA-cup gjort til utopi.

– Vi taper 4–0, og de siste minuttene er ikke bra, så FC København-kampen får jeg ta om 24 timer, sier Erik Hamrén til ABC Nyheter om neste torsdags avslutningskamp.

Styrte i starten

Det var ikke noe fyrverkeri av et Valencia-lag fra start som var tilbake på trøndersk jord. Rosenborg hadde mye av banespillet i første omgang – men Valencia var hvassest.

En benket David Villa så sin erstatter Fernando Morientes være centimeter fra å dytte inn ledermålet i innledningen. Etter tannløse 22 minutter kom nettkjenningen.

Lille Juan Mata steg til værs og stanget i vei en avslutning. Rune Jarstein slo den i tverrliggeren, før ballen traff ham i ryggen – og rullet inn i målet.

Rosenborg produserte spede forsøk mot et lavtliggende, kompakt og avventende

Valencia. Per Ciljan Skjelbred og Didier Konan Ya regisserte en pen kontring, men sistnevntes avslutning føk langt utenfor målet.

– Det var ingen enkel kamp. 1. omgang var jevn, og ledermålet var mer heldig enn nødvendig, men i 2. omgang var vi mye bedre, sier Valencia-trener Unai Emery.

Rundspilt mot slutten

Ciljan Skjelbred hadde et brukbart skuddforsøk etter hvilen – men Valencia skapte flere store, og i sluttminuttene ble det pinlig å være Rosenborg-spiller.

I annen omgang var det i praktisk talt ett lag på banen.

Pablo Hernandez dro seg fri, slo en tunnel og gjorde 2–0 med et skudd i vinkelen.

To minutter før slutt la Ruben Baraja på til 3–0, før Fernando Morientes leverte ballen til Joaquín på åpent mål:

4–0 til Valencia og en solid revansj for fjoråret.