Med maksdag og 4-3-3

<span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">ERIK HAMRÉN:</span> Behersket før morgendagens storkamp mot Valencia. (Foto: Scanpix)
ERIK HAMRÉN: Behersket før morgendagens storkamp mot Valencia. (Foto: Scanpix)

<pRosenborg oser ikke av seierssikkerhet før storkampen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (ABC Nyheter): For drøyt et år siden gjorde Rosenborg kort prosess med Valencia to ganger på rappen.

Det skjedde i en den gang fersk, rosenborg'sk 4-4-2-formasjon, med Marek Sapara som offensiv styrmann.

Under Erik Hamrén har 4-4-2 vært like bankers som det på 90-tallet var at Rosenborg vant Tippeligaen. Men med Marek Sapara på skadelisten kan det være duket for klassisk 4-3-3 når Valencia kommer på besøk til Lerkendal i morgen.

– Motet og kvaliteten avgjør

– Han har vært bra, og vi skulle gjerne hatt ham med. Men vi må beherske ulike formasjoner. Kanskje spiller vi litt annerledes, sa Rosenborg-trener Erik Hamrén på dagens pressekonferanse.

Han ville imidlertid ikke garantere at 4-3-3 blir løsningen.

Det betyr dessuten minimalt, ifølge svensken, til tross for at Rosenborg-styret en gang fant det viktig nok til å vedta at Rosenborg skulle spille nettopp slik.

– Det handler ikke om sifrene, men om hvordan vi opptrer. Dere nordmenn, hvis jeg skal si det generelt, er utrolig fiksert på sifre. Men det er motet og kvaliteten som avgjør, sa Hamrén.

Rosenborg forsøkte 4-3-3-systemet igjen i helgens 1–1-kamp mot Manchester Uniteds reservelag.

– Må ha maksdag

Rosenborg trente på kunstgress både i dag og i går. Ikke optimalt, men lite å gjøre med, mente Hamrén.

Men å slå Valencia er ingen umulighet, selv om Rosenborg går oppgaven en smule avventende i møte. Hamrén frykter at et for offensivt utgangspunkt vil være naivt. Og at Rosenborg kan bli tatt på sengen, slik Valencia ble det i fjor.

– Vi må ha en maksdag. Vi møter et veldig godt Valencia-lag, sier Roar Strand.

Valencia ligger på 4. plass i La Liga. Formen har avtatt en smule etter en bunnsolid sesongstart, men kvaliteten er utvilsomt betydelig høyere enn da Rosenborg kapret sin dobbeltseier i fjor.

Da var Valencia i krise.

– Vi har stor respekt for Valencia. De har et veldig godt lag, med flere spillere i verdensklasse. Men med en veldig god dag kan vi få et godt resultat. Det er vår ambisjon, sier Erik Hamrén.

Personvernpolicy