I kveld blir Rafa historisk

Rafa Benitez blir historisk når Liverpool i kveld tar i mot Marseilles på Anfield. Franskmannen passerer legendariske Bill Shankly i antall E-cupkamper i managerstolen for de røde. (Foto: Scanpix)
Rafa Benitez blir historisk når Liverpool i kveld tar i mot Marseilles på Anfield. Franskmannen passerer legendariske Bill Shankly i antall E-cupkamper i managerstolen for de røde. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pLuis Felipe Scolari forlanger avansement mot Bordeaux i kveld, og Rafa Benitez blir historisk når han leder Liverpool ut i kamp mot Marseille. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I kveld kan mye bli avgjort i kampen om hvilke lag som blir å se videre i Champions League.

Verdt å merke seg er at «tidenes miniputt» i E-cupsammenheng i kveld være klare for avansement.

Gruppe A:

Bordeaux-Chelsea

Chelsea topper gruppen med to kamper igjen å spille, men etter tapet mot Roma sist er Scolari og co bare ett poeng foran italienerne og kveldens motstander. I returoppgjøret knuste londonerne laget til Laurent Blanc med 4-0, men Blanc er positiv foran møtet.

- De (Chelsea) trodde nok at de skulle ha sikret seg avansement før de kom til Bordeaux. De forventet ikke å tape i Roma og nå må de ha et resultat her for å unngå en nervepirrende siste kamp. Det står mye på spill for begge lag, men vi har kanskje en psykologisk fordel, sier han til uefa.com.

Luis Felipe Scolari er imidlertid ikke villig til å feile igjen i kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi misset en sjanse til å kvalifisere oss mot Roma. Dette er vår andre sjanse. Verken meg eller spillerne mine planlegger å vente på en tredje mulighet, sier han.

CRF Cluj-Roma

I den tette gruppe A ligger lille Cluj forventet sist, men kun tre poeng bak gruppeleder Chelsea. Det gjør at kveldens oppgjør er viktig for trener Maurozio Trombetta og co. Etter en sensasjonell 2-1-seier på Stadio Olimpico i Champions Leagues første runde har laget bare tatt ett poeng i gruppespillet.

Roma har på sin side kommet fryktelig tilbake siden glippen i Romania og slått både Bordeaux og Chelsea.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gruppe B:

Inter-Panathinaikos

Inter og Jose Mourinho står uten tap etter fire kamper i Champions League så langt, og topper gruppe B. Med sine åtte poeng seiler de tre foran Anorthosis og det kan se enkelt ut for laget som slo Juventus i helgen.

Mourinho er imidlertid redd for at det vil være fellen for laget hans.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er ikke Panathinaikos jeg er redd for, det er oss, sier han.

Med seier er Inter gruppevinnere, og de er også videre med uavgjort i kveld.

Anorthosis-Werder Bremen

Den tidligere Newcastle-stjernen Temuri Ketsbaia kan fullbyrde et lite mirakel i kveld dersom Anorthosis slår bunnlaget Bremen og Inter slår Panathinaikos. Da er nemlig laget fra Kypros videre, i deres Champions League-debut.

- Dette er en veldig stor kamp, ikke bare for Anorthosis, men for all kypriotisk fotball. Det er veldig gledelig å vite at vi har spilt fire kamper i Champions League og at vi fortsatt kjemper om en plass i neste runde. Spillerne har allerede overgått seg selv ved å komme så langt, sier han til uefa.com.

Gruppe C:

Shaktar Donetsk-Basel

Begge lagene i denne kampen ligger svett an før oppgjøret. Med henholdsvis tre og ett poeng er avstanden stor opp til allerede kvalifiserte Sporting (9) og Barcelona (10). Shaktar-trener Mircea Lucescu forkuserer heller på viktigheten av å komme seg til UEFA-cupen i kveldens hjemmekamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For tidligere Tottenham-manager Christian Gross og Basel ser det stygt ut, men med seier i kveld er det de som er i førersetet hva den ledige UEFA-plassen angår.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sporting Lisboa-Barcelona

Hjemmelaget har for første gang i historien kommet seg videre fra gruppepspillet i Champions League, og med seier i kveld vil de innta teten i gruppe C foran gigantene fra Spania.

Josep Guardiola har imidlertid ikke planer om å la det skje.

- Vi planlegger å levere en god kamp og vi planlegger i vinne, så klart, sier han selvsikkert.

Gruppe D:

Liverpool-Marseille

Rafa Benitez vil i dag bli historisk i Liverpool. Med sin 66. kamp som leder for de røde i Europa vil han bli den treneren i klubbens lange og tradisjonsrike historie som har ledet laget fleste ganger.

- Jeg er stolt over å være i denne posisjonen og jeg håper at jeg er her i 66 kamper til. Det er stort å oppnå dette for enhver manager, spesielt for en klubb som Liverpool fordi det betyr at laget gjør det bra i Europa og det er positivt for klubben, sier han til klubbens hjemmeside.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Steven Gerrard forventes å være tilbake for Liverpool i kveld, når laget prøver å kvalifisere seg for videre spill i cupen for femte året på rad.

Atletico Madrid-PSV

Atletico topper gruppe D, sammen med Liverpool og kan komme seg videre i dag med seier over PSV. Med fem poeng ned til nederlenderne virker et avansement uansett uungåelig for de to topplagene.

Kampen i kveld spilles uten fans tilstede. Dette skjer som en del av en straff til Atletico etter at deres fans kom med rasistiske bemerkninger ved tidligere kamper.