Rebellen Marsh

Rodney Marsh
Rodney Marsh

<pRodney var en av de gladeste guttene i engelsk fotball på 60- og 70-tallet. Han kunne fått en større karriere, talentet tatt i betraktning, hvis holdningene var bedre og treningsiveren større. <

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men fansen elsket ham desto høyere. Marsh startet sin karriere i Fulham som ung profesjonell. Der var han innblandet i en spesiell episode hvor han kolliderte med stanga og en motspiller og fikk en alvorlig hørselskade som gjorde han døv på det ene øret.

Etter fem år i Fulham fortsatte karrieren i QPR hvor han hadde mange fantastiske år. QPR lå i datidens tredje divisjon, men Marsh var med på å spille klubben opp til øverste nivå. Ligacupseieren på Wembley (den første ligacupfinale spilt på Wembley) som 3. divisjonsklubb over West Brom i 1967 er legendestoff i QPR. Marsh scoret i finalen, og han har sagt at dette var karrierens absolutte høydepunkt. Mens han spilte i tredje divisjon fikk han også sin første landskap for England, noe som ville være helt utenkelig i dag.

Fra QPR ble han solgt til Manchester City for 200 000 pund, en enorm sum som la press på Rodneys skuldre. City ledet ligaen, men etter Marsh’ ankomst gikk det nedover. Marsh har sagt at hans rolle den første sesongen på Maine Road skadet mer enn den gagnet klubben.

Det er også verdt å nevne at han returnerte en kort periode til Fulham på lag med Bobby Moore og Gerorge Best. Gutta var på hell, men for en troika. Marsh fikk senere mange fine år i Tampa Bay, Florida.

Marsh er berømt for å slenge med leppa, både under og etter karrieren. Det sies at en sleivete bemerkning rettet mot Sir Alf Ramsey i garderoben under en landskamp, satte en effektiv stopper for landlagskarrieren (9 kamper). For noen år siden mistet han jobben som sportskommentator på Sky Sports da han vitset om tsunami-katastrofen på direktesending. Han sa at Beckham ikke ville gå til Newcastle United ”because of the trouble with the toon army (red.anm: kallenavnet til Newcastle-fansen) in Asia”.

Uansett; idretten trenger fargeklatter. Det var flere av dem før, og Marsh var (og er) en av de største. Se Marsh, Best og Moore herje på sine gamle dager i Fulham:

Personvernpolicy