Phil Neal- mer enn en gris!

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p Liverpools mestvinnende spiller fikk sitt kallenavn under tidenes norske fotballfest.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skulle noen fortjene tittelen "Mr Consistency" så må det være Phil Neal. Han var Bob Paisleys første kjøp da han kom fra Northampton i 1974, og ble fort en sentral brikke på 1970-tallets storlag. Mer stødig og solid enn spektakulær på sin faste høyreback plass, var han den eneste som fikk med seg de fem første Europacup-finalene laget spilte. Av disse vant de fire, med vår mann Neal som målscorer i to av dem. I premieskapet står det også åtte seriemesterskap, fire ligacuptitler og en UEFA –cup pokal. Det er meritter som taler for seg selv.

En noe nær uslåelig rekord ble satt da han spilte 365 sammenhengende kamper for Liverpool mellom 1975 og 1983. Påliteligheten ble belønnet med 50 landskamper for England, og den vi nordmenn husker best er definitivt kampen Norge og England 9.september i 1981.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange husker Fotballavisen på lederplass oppfordre folk om å støtte de engelske heltene i jakten på VM- billett i 1982. Dette var en tid da nordmenn hadde engelsk fotball på maten og mange faktisk ønsket engelsk seier. Det skjedde ikke, men spilleren Kenny Dalglish hevdet var den beste han hadde spilt med, fikk med seg hjem et kallenavn udødeliggjort av Bjørge Lillelien.

Vi lar legendariske Lillelien selv fortelle: