Nesten helt på Celtic Park

Australske Scott McDonald scoret kampens første mål. Det holdt til uavgjort. Foto: Scanpix.

<pManchester United presset voldsomt, men måtte vente helt til det 84. minutt på målet som ga 1-1 i mesterligakampen mot Celtic.</p

Ryan Giggs nikket inn keeperreturen etter at Cristiano Ronaldos bananskudd fra langt hold overrumplet Artur Boruc, som så vidt greide å slå ballen ut. Dermed ble det et fortjent bortepoeng for United.

Celtic åpnet godt og tok ledelsen med et vakkert mål av Scott McDonald i det 13. minutt. Hjemmelaget gjenvant ballen etter et frispark, og den ble nikket fram til australieren som lurte den over keeper med en følsom lobb.

United skapte sjanser bare på dødball i første omgang, men etter pause utviklet det seg til et stormløp mot hjemmemålet. United-manager Alex Ferguson kastet innpå Dimitar Berbatov og Wayne Rooney, som begge startet på benken, men det var kombinasjonen Ronaldo og Giggs som til sist ga poeng.

Tom Henning Øvrebø var en god og myndig kampleder på Celtic Park.

United topper tabellen ettersom også Villarreal avga poeng på bortebane onsdag. Anders Dues vakre frispark ti minutter før slutt ga AaB 2-2 på hjemmebane. Danskene lå under både 0-1 og 1-2, men Jeppe Curth og Due ordnet lagets første hjemmepoeng i mesterligaen.

Giuseppe Rossi og Guillermo Franco scoret for Villarreal, som i likhet med Manchester United har åtte poeng. Celtic og AaB er seks poeng bak. (©NTB)

Mesterligaen fotball onsdag, gruppespillet 4. runde:

Gruppe E:

Celtic (Skottland) – Manchester U. (England) 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Scott McDonald (13), 1-1 Ryan Giggs (84).

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Norge.

58.903 tilskuere.

AaB (Danmark) – Villarreal (Spania) 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 Giuseppe Rossi (41), 1-1 Jeppe Curth (54), 1-2 Guille Franco (75), 2-2 Anders Due (81), 2-2 Anders Due (81).