Berget ett poeng for Liverpool

Steven Gerrard berget ett poeng for Liverpool. Foto: Scanpix.

<pSteven Gerrards straffespark i fjerde overtidsminutt ga Liverpool 1-1 mot Atlético Madrid og utsatte spaniernes feiring av avansement i mesterligaen.</p

Gerrard skaffet selv straffesparket, men det var en meget tvilsom avgjørelse. Liverpool-kapteinen falt i en duell med Mariano Pernia, og linjemannen vinket. Den svenske dommeren Martin Hansson pekte på straffemerket.

Maxi Rodriguez scoret målet som helt til det siste så ut til å gi Atlético borteseier på Anfield og plass i cupspillet. Argentineren avsluttet en vakker kontring i det 37. minutt.

Midtstopper John Heitinga spilte fram høyreback Antonio Lopez, som stormet fram og la inn til Maxi. Han lurte Jamie Carragher og skjøt utakbart i hjørnet.

Liverpool presset på for utligning, men skapte ikke så mange store sjanser mot et godt organisert spansk lag. Tidligere Atlético-helt Fernando Torres har ristet av seg lårskaden, men kom ikke lenger enn til tribuneplass i oppgjøret mot sin gamle klubb. Hans måljegeregenskaper var savnet.

Begge lag kunne hatt straffespark for hands i annen omgang, men først på overtid pekte dommeren på merket.

Med ett poeng hver er både Liverpool og Atlético Madrid veldig nær avansement til cupspillet. De har fem poengs forsprang på Marseille og PSV Eindhoven når to kamper står igjen.

Marseille tok sine første poeng med 3-0-seier over PSV på en gjennombløt bane. Kampen sto i fare for å bli utsatt på grunn av det kraftige regnværet i Provence, men franskmennene er glade for at det ble spill. Bakari Kone og Mamadou Niang (2) scoret målene. (©NTB)

Mesterliagen tirsdag:

Gruppe A:

Cluj (Romania) – Bordeaux (Frankrike) 1-2 (1-2)

Mål: 0-1 Yoann Gourcuff (6), 1-1 Dani (9), 1-2 Wendel (38).

20.500 tilskuere

Roma (Italia) – Chelsea (England) 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 Christian Panucci (34), 2-0 Mirko Vucinic (48), 3-0 Vucinic (58), 3-1 John Terry (75).

38.425 tilskuere

Rødt kort: Deco (80), Chelsea.

John Arne Riise spilte 2 minutter som innbytter for Roma.

Gruppe B:

Anorthosis Famagusta (Kypros) – Inter (Italia) 3-3 (2-2)

Mål: 0-1 Mario Ballotelli (13), 1-1 Cedric Bardon (31), 1-2 Marco Materazzi (44), 2-2 Georgios Panagi (45), 3-2 Nikolaos Frousos (50), 3-3 Julio Cruz (80).

18.000 tilskuere

Werder Bremen (Tyskland) – Panathinaikos (Hellas) 0-3 (0-0)

Mål: 0-1 Vangelis Mantzios (58), 0-2 Giorgios Karagounis (70), 0-3 Alexandros Tziolis (83).