Riise tilskuer da Roma reiste seg

Mirko Vucinic scoret to mål da Roma slo Chelsea 3-1. Foto: Scanpix.

<pMed John Arne Riise på benken slo Roma voldsomt tilbake etter sin svake sesongstart og knuste Chelsea 3-1 i mesterligaen.</p

Chelsea har sluppet inn bare fire mål på 11 kamper i engelsk eliteserie, og holdt nullen i sine tre første mesterligakamper, men fikk bakoversveis da Roma endelig fikk spillet til å gli i regnværet på Stadio Olimpico.

Londonlaget fikk ikke noe hyggelig møte med arenaen der finalen skal spilles i mai, mens Roma blåste liv i håpet om å henge med riktig lenge i mesterligaen som skal avsluttes på klubbens egen arena.

Riise fikk spille de siste minuttene da han ble byttet inn for tomålsscorer Marko Vucinic, men da var jobben allerede gjort.

Backenes mål

Sunnmøringen ble vraket da Luciano Spalletti gjorde en endring i laget som søndag måtte tåle sitt femte strake bortetap i serie A. Inn kom Cicinho som høyreback, og Christian Panucci byttet til Riises venstrebackplass.

Det var nettopp de to som sto bak da Roma tok ledelsen i det 34. minutt. Etter et frispark la Cicinho inn fra høyre, og Panucci utnyttet passivt forsvarsspill til umarkert å styre ballen i mål.

Mens det var sidebackene som sendte Roma i en noe heldig ledelse, sto Vucinic for målene som punkterte kampen i annen omgang.

Francesco Totti ristet av seg skadeproblemer og spilte fra start, men det var hans spissmakker som stjal overskriftene.

Flotte mål

Montenegrineren knallet inn 2-0 fra 18 meters hold i det 48. minutt, men målet som knuste Chelseas poenghåp i det 58. minutt var enda finere. Vucinic vant ballen fra John Obi Mikel på egen halvdel, og med den tidligere Lyn-spilleren på skulderen løp han over halve banen før han skjøt forbi Petr Cech.

John Terry, som for to uker siden nikket Chelsea til hjemmeseier mot Roma, reduserte kvarteret før slutt. Håpet om en vending ble slukket like raskt som det ble tent da Deco noen minutter senere fikk sitt annet gule kort for å ta et frispark for tidlig. Med ti mann var Chelsea sjanseløse. (©NTB)