Elskes av alle

HELT: Tidligere Atlético Madrid- og nå Liverpool-toppscorer Fernando Torres. Foto: AFP/Scanpix.
HELT: Tidligere Atlético Madrid- og nå Liverpool-toppscorer Fernando Torres. Foto: AFP/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFernando Torres er populær både I Liverpool og Atlético Madrid.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Fernando Torres i kveld kan møte gamleklubben for første gang siden overgangen i fjor sommer, glimrer vonde følelser med sitt fravær.

Fernando Torres elskes – både i Liverpool og i Atlético Madrid.

– Atlético var den første klubben hans, og nå er han i Liverpool – to store klubber med masser av fans som elsker ham – så dette er massivt for ham, sier Rafael Benítez ifølge BBC.

Som sønnens beste venn

Da Liverpool og Atlético møttes i Madrid for to uker siden, trommet lagenes supportere sammen en unison hyllest til sin felles helt. «Kjærligheten til Torres overvant alt,» skrev Aftonbladets kommentator. Da han kom i snakk med en Atlético-supporter etter kampen, ville han vite hvorfor Atlético-fansen ikke bare hadde hyllet Torres, men også Steven Gerrard.

– Du vet, alle har jo sett hvor godt Fernando trives sammen med ham. De fleste her ser på Gerrard omtrent som de ser på sin sønns beste venn, svarte han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kveldens returmøte i Liverpool kan hovedpersonen være til stede på egen fest. Hamstringskaden er leget, og Rafa Benítez anslår sjansen for at han spiller til 70 prosent – men lar Torres selv ta avgjørelsen.

– Hvis Torres er selvsikker og vil spille, så spiller han. Vi må bestemme om han er fysisk klar, men spilleren har det siste ordet. Noen ganger kan spillere være desperate etter å spille, og da må du være forsiktig. Men i dette tilfellet mener jeg han har en del erfaring, sier Benítez.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torres vs. Agüero

Det står neppe på lysten for Torres, som bar kapteinsbindet i Atlético før han var ferdig med tenårene.

Med Torres på banen får fotballfansen dessuten en annen drøm oppfylt: Angrepsduellen mellom Fernando Torres og Sergio Agüero. Kongen og kongens arvtager. «El Niño» og «Kun».

Trøyenummeret har de imidlertid ikke til felles. Agüero er en klassisk 10-er av argentinsk format. Hvassheten foran mål skorter det ikke på: I fjor scoret Agüero 19 mål i La Liga, i år står han foreløpig med fire.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selvtilliten den samme

Han kan skape trøbbel for et Liverpool-forsvar som mistet kontrollen i sluttminuttene mot Tottenham i Premier League lørdag. Det var høstens første Liverpool-tap, og fansen frykter en ny vond novembermåned. Men Liverpool er à poeng med leder Chelsea. Og i mesterligaen kan avansementet sikres hvis det blir seier i kveld og PSV taper for Marseille.

– Mange snakker om presset som ligger på oss og hvordan vi vil reagere på å tape for første gang, men for oss har ingenting endret seg, sier Dirk Kuyt.

– Gjennom rekken med kamper som ubeseiret gikk vi på banen i den tro at det skulle noe helt spesielt til for å slå oss. Slik er det fortsatt. Andre kan stille spørsmål og reise tvil så mye de vil, men selvtilliten og troen er ikke forandret. Vi vil være utfordrere til de største trofeene, og det er en veldig god følelse blant spillerne for at vi kan gjøre noe denne sesongen, sier Kuyt ifølge The Times.

PS: På Stamford Bridge jakter John Arne Riise revansj for selvmålet mot Chelsea i fjorårets turnering. Taper Roma, er avansementet i fare.