- Verdt 110 mill for Milan

<p class="hidden">Fotballekspert tror David Beckham vil generere over 100 millioner kroner for AC Milan på et halvt år. (Foto: Scanpix)</p>
Fotballekspert tror David Beckham vil generere over 100 millioner kroner for AC Milan på et halvt år. (Foto: Scanpix)

<p- Beckham er i en egen liga når det kommer til merkevare på verdensbasis, sier fotballekspert. Han tror italienske AC Milan vil nyte meget godt av Bekhams seks måneder i klubben.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I vel et halvt år skal David Beckham spille for den italienske giganten AC Milan. Simon Chadwick, ekspert på blant annet markedsføring innen fotball, tror italienerne vil tjene enorme summer på «Becks» korte Italiaopphold.

– Merkevaren David Beckham er fremdeles et globalt fenomen. Til tross for den økonomiske vanskelige tiden vi er inne i tror jeg AC Milan kan dra inn over £10 millioner (cirka 110 millioner kroner red anm.) selv for et så kort opphold, sier Chadwick på vegne av Weber Shandwick, et britisk pr-byrå Chadwick jobber som konsulet for.

- Egen liga

David Beckham kommer trolig til å spille for AC Milan de første månedene av 2009. Det forhandles nå om en leieavtale til den italienske storklubben under den lange vinterpausen i amerikansk Major League Soccer. Bakgrunnen er at landslagssjef Fabio Capello har sagt at han ikke vil vurdere spillere som ikke er i aksjon på høyt nivå. Beckham spiller til vanlig i LA Galaxy.

Økonomieksperten innen fotball mener ingen i verden kan måle seg med David Beckhams påvirkning på publikum og hvilke fordeler han tilfører den klubben som til enhver tid har ham i stallen. Så også AC Milan.

- Mange av verdens beste spillere har representert «Rossoneri» (kallenavnet på AC Milan red anm.), men Beckham er i en egen liga når det kommer til merkevare på verdensbasis, forsetter Chadwick.

Rekordmann

Beckham har 107 landskamper og mangler én på å tangere Bobby Moores rekord for utespillere. Peter Shilton har den engelske rekorden på 125.

England møter Spania i februar og Slovakia i mars før VM-kvalifiseringen fortsetter mot Ukraina i april, Kasakhstan og Andorra i juni.

Fotballekspert Simon Chadwick er nylig knyttet fast til ABC Nyheter. Med jevne mellomrom vil ha ta for seg ulike sider ved fotballen, spesielt med tanke på den engelske Premier League. Les hans først spalte her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus