Ricky Villa

<p class="hidden">Tidenes mål på Wembley</p>
Tidenes mål på Wembley

<pRicky Villa har vunnet de gjeveste cupene i verden, nemlig FA-cup og World Cup.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For drøye ett år siden dukket plutselig to argentinske stjerner opp i London. Javier Mascherano og Carlos Tevez i West Ham? Vi måtte klype oss i armen. Var det mulig? To klassespillere som kaniner opp av hatten.

For tredve år siden var det Tottenham som dro to argentinere opp av hatten. Manager Keith Burkinshaw hadde fulgt nøye med på VM 78 i Argentina og blinket ut to spillere: Osvaldo Ardiles og Ricardo Villa; intet mindre enn to verdensmestere på en gang. Og den sensasjonelle overgangen var særdeles vellykket. Hardbarka Spursfans blir myke når de minnes disse guttene som herjet på engelske midtbaner på slutten av 70-tallet og noen år inn på 80- tallet.
Spillerne stortrivdes i England sammen, og engelske fotballfans (og da særlig de fra Tottenham) elsket dette eksotiske innslaget.

For Villa ble FA-cupfinalene mot Manchester City i 1981 svært dramatiske. Den første finalen endte 1-1. Kampen ble sendt live i Argentina, men Villa hadde ingen god kamp og ble byttet ut. Gråtende i garderoben følte Villa at han hadde skuffet sin familie, sine landsmenn, Spursfans og seg selv. Men Burkinshaw ga Villa tillit i omkampen, og det skulle vise seg å bli avgjørende. Ricky spilte sin livs kamp, scoret to mål og ble matchvinner med målet som har blitt kåret til tidenes mål på Wembley.

I dag er selvfølgelig Villa og Ardiles innlemmet i Spurs’ Hall of fame. Og vi må bare konkludere med at Tottenhams argentinske eventyr var et mye bedre prosjekt enn West Hams lysskye, finansakrobatiske overgang som stadig forfølger klubben. Heia 70-tallet, heia Ricky Villa og heia Fair trade!

Se høydepunktene fra FA-cupfinalen og "Wembley goal of the century" her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus