Meny

Nesten framme

JUBEL: Mikael Dorsin håper på jubel og avansement i kveldens hjemmekamp mot Brøndby. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I begynnelsen av juli entret Rosenborg Intertoto-cupen, og i kveld kan tre måneder og åtte kampers slit bli premiert med plass i UEFA-cupens gruppespill.

Den lange veien mot ett av sesongens store mål for Rosenborg startet mot Ekranes i juli måned. Etter det har NAC Breda og Djurgården blitt slått i tur og orden. Det siste hinderet er danske Brøndby, og det ser unektelig bra ut for trønderne etter at de vant 2-1 i Danmark for 14 dager siden.

Rosenborg tar imidlertid ikke lett på oppgaven de står overfor i kveld.

- Vi vet at dette er langt fra avgjort, og har respekt for Brøndby. Det kommer til å bli en tøff kamp, sier RBK-trener Erik Hamrén til rbk.no.

- Best når vi er offensive

Svensken ser ingen grunn til å spille på resultat i kveld.

- Vi går ut på Lerkendal for å vinne og kommer ikke til å spille på resultat. Spillerne er best når de er offensive i hodet og i handling. Vi må prestere nok en god kamp for å klare dette, og det har vi tenkt å gjøre, sier han.

- Men det er selvfølgelig positivt at vi ikke må vinne kampen for å gå videre. Man kan oppleve kamper der man har stang ut, og da er det greit å 2-1 å gå på, sier mannen som ledet Aalborg den samme krunglete veien til UEFA-cupen i fjor.

Iversen spilleklar

Gladnyheten for treneren er at Steffen Iversen er klar til kveldens oppgjør. Et vondt kne og en stiv legg er resultatet av kunstgresskampen mot Aalesund i helgen, men det stopper ikke den tidligere Englands-proffen.

Iversen haltet ut fra Lerkendal i går, men medisinsk koordinator i RBK, Haakon Schwabe, er ikke bekymret.

- Steffen er stiv og støl, og det er nok mest ettervirkninger av å ha spilt kamp. Han hviler kneet litt, og så feilbelaster han leggen, så han er stiv der også nå, sier han til adressa.no.

Med Iversen klar betyr det at det er kun keeper Alexander Lund Hansen (skulderskade) som må stå over.

Storlag på vei?

Dersom Rosenborg klarer brasene i kveld kan det være store lag på vei til Lerkendal. De kan, i likhet med Brann, se fram til en spennende trekning dersom de skulle slå seg videre i Europa.

Lag som AC Milan, Tottenham, Sevilla, Valencia, Ajax og Olympiakos kan alle være med i hatten dersom de kommer seg videre fra sine respektive kvalifiseringer. Så med mulige seiersgevinster som Ronaldinho, Kaká eller EM-stjernen David Villa, skal motivasjonen for å levere et fyrverkeri mot Brøndby i kveld være på plass.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus