Meny

Ny Liverpool-fest i kveld?

SPENNING: Liverpool møter PSV i Champions League onsdag kveld. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool og PSV møttes to ganger i gruppespillet, og to ganger i kvartfinalen i Champions League sesongen 2006/2007. Det endte med totalt 6-0, favør Liverpool.

I kveld entrer det nederlandske storlaget Anfield-matten igjen, og håper på en bedre opplevelse enn sist.

Det er imidlertid stor usikkerhet i PSV-leiren etter at de tapte 3-0 hjemme i første gruppespillskamp mot Atletico Madrid. I helgen slet de seg til en 1-0-seier mot bunnlaget i den hjemlige serien, FC Volendam.

Liverpool på sin side vant 2-1 borte mot Brann-dødarene Marseille i første runde, og har fått den beste Premier League-starten under Rafa Benitez noensinne.

- Et veldig godt lag

Liverpool-manager Benitez nekter imidlertid å ta lett på oppgaven som venter Steven Gerrard og co på Anfield i kveld.

- De er helt klart et veldig godt lag med en veldig erfaren manager, så de kan bli farlige, sier han til Liverpools hjemmeside før kampen.

Manageren han snakker om er Huub Stevens, som tidligere har trent lag som Hamburg, Hertha Berlin og Schalke 04. Benitez er opptatt av å ikke undervurdere motstanderen.

- PSV er et lag med kvalitet - de er ikke i sin beste form for tiden, men de er godt organiserte og de kan kontre, så det vil bli en annerledes kamp enn mot Marseille, sier han og fortsetter:

- Det har blitt rapportert at de ikke har så mye selvtillitt, men jeg har veldig stor respekt for dem fordi de alltid holder seg i nærheten av toppen i den nederlandske ligaen. Det vil bli en tøff kamp og spillerne må være veldig fokuserte, sier han.

Tar ikke av

Benitez forteller uefa.com at han ikke lar laget ta av etter den gode sesongstarten.

- Når laget ditt spiller godt, vinner kamper og alle snakker om hvor god du er, er det viktig å roe seg ned og få spillerne til å fortsette å bare tenke på neste kamp. Vi vet at det er risikabelt når mange snakker fint om laget, så vi vil prøve å holde alles konsentrasjon på denne kampen, sier han.

PSV har presset på seg for å prestere i kveld etter stortapet i første runde. Det ble ikke noe lettere etter at nyheten om at midtbanespilleren Ibrahim Afellay ikke er med i troppen. Den unge stjernen er skadet i tåen, og har blitt værende hjemme i Nederland. Han var også ute av seriekampen som ble spilt i helgen.

Og mens PSV mangler toppspillere, har Liverpool gleden av å kunne ønske midtbanespillerne Javier Mascherano og Yossi Benayoun velkommen tilbake i troppen.

PSV håper på UEFA-cup

Troen på suksess på Anfield er ikke stor i nederlandsk presse før kampen. Koen Greven, sportsjournalist i den nederlandske avisen NRC Handelsblad, sier til Liverpools hjemmeside at laget som stiller i dag er svakere enn da de ble overspilt for to sesonger siden.

Han framhever forsvaret som deres svakeste punkt, og sier fansen ikke har realistiske forventninger om å gå videre i Champions League i år.

- Etter at PSV kom til kvartfinalen i UEFA-cupen i fjor vil fansen håpe at laget kan kvalifisere seg dit igjen gjennom å ta tredjeplassen i gruppen i Champions League. Når vi ser på hvor sterke de andre lagene i gruppen er, tror jeg det vil være de mest realistiske forventningene for fansen denne sesongen, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus