Déjà vu fra Rosenborg

<pRosenborg sikret et godt utgangspunkt med 2-1-seier borte mot Brøndby i UEFA-cupens 1. runde. Marek Sapara og Per Ciljan Skjelbred scoret RBKs mål.</p

Og det Rosenborg viste i første omgang mot ambisiøse dansker var så godt at det til tider virket som om det var en langt mindre skremmende motstander trønderne møtte.

Men det varte ikke i stort mer enn i én omgang. Har vi sett det før? For tredje kamp på rad (2-1 mot Vålerenga, 1-1 mot Fredrikstad) var Rosenborg suverene, nesten à la 1990-tallsversjonen, for så å bli mye dårligere i annen omgang.

Torsdag startet det igjen svært godt. Rosenborg gikk ut uten respekt for hjemmelaget, og tok kontroll i kampen fra start. Steffen Iversens gode form holder ennå, men spissen klarte ikke å skrive seg på scoringslisten.Det gjorde imidlertid Marek Sapara.

Midtbaneeleganten sendte Rosenborg i ledelsen med et praktfullt skudd etter 29 minutter. Rosenborg holdt presset, og kunne fort ha ledet mer til pause.

Etter hvilen la Per Ciljan Skjelbred på til 2-0, etter å ha havnet alene med Brøndby-keeper Stephan Andersen på noe heldig vis. Michael Krohn-Dehli skapte imidlertid spenning i kampen igjen da han reduserte til 1-2 kort tid senere.

Men Rosenborg holdt stand, mye takket være Alexander Lund Hansen som leverte en stor kamp i RBK-målet. Rosenborg ser dermed ut til å være på god vei til UEFA-cupens gruppespill. Returkampen går i Trondheim om to uker. (©NTB)