«Frelseren» fikk trampeklapp

<pTil den som måtte lure: Cristiano Ronaldo ble mottatt med jubel og trampeklapp da han entret banen 62 minutter ut i 2. omgang mot Villarreal i mesterligaen onsdag.</p

Naturligvis ble han det. Det sto 0-0 da portugiseren ble byttet inn. Det ble også sluttresultatet. Ronaldo kunne ikke gjøre noe fra eller til.

Ronaldo scoret 42 mål for United sist sesong. Etter sommerens EM-sluttspill har det handlet mest om en enkel operasjon og en ikke fullt så enkel overgangssaga.
Det vil si: En mulig overgang.

Verdens beste spiller signaliserte at han ville til Real Madrid. Mektige Sir Alex Ferguson nektet. Først etter langvarig uenighet la Ronaldo overgangsplanene på is.

Derfor ble det spekulert i hvordan Ronaldo ville bli møtt av publikum på Old Trafford (74.944 sjeler onsdag kveld) da han skulle sesongdebutere.
De mottok ham som den hjemkomne sønnen.
De vet at han trengs. Det viste også spillet.

Manchester United har ikke åpnet bra i serien. De slet mot Villarreal også.

0-0 igjen

To ganger møttes lagene i mesterligaen for to år siden. Begge ganger endte det målløst. Spanjolene har et godt defensivt lag som opptrer som et solid og godt organisert kollektiv.

United slet tungt med å komme seg til de store sjansene. Heller ikke Ronaldo eller Anderson fikk til noe særlig da de kom inn på banen kvarteret ut i 2. omgang. Ronaldo kom seg til et par småfine muligheter uten at det ble mål av det.

Offensive krefter som Ryan Giggs satt på benken fra start, mens nyinnkjøpte Dimitar Berbatov ble skadet i kneet i siste seriekamp mot Liverpool. Giggs fikk ti minutter på banen.

Faktisk var Villarreal nærmest rett før Ronaldo kom innpå, men avslutningen til meksikaneren Guille Franco gikk i innsiden av stolpen og ut igjen før den snappet opp av Uniteds keeper Edwin van der Saar.

Aldri

Carlos Tevez hadde en gigantsjanse etter 71 spilte minutter, men avslutningen hans ble reddet på streken, og Jonny Evans hadde en ball i stolpen ti minutter senere, men også denne gangen uten uttelling.

Aldri har et lag klart å forsvare en seier i mesterligaen. Milan klarte det sist da verdens gjeveste klubbturnering fortsatt het serievinnercupen først på 1990-tallet.

United gjør et nytt forsøk denne sesongen. Først må de avansere fra gruppespillet. Alle fire lag i gruppen står med ett poeng og 0-0 etter at det ble målløst også mellom Celtic og AaB.

- Gi meg 10 poeng så er jeg fornøyd, sa Sir Alex Ferguson på forhånd. Etter duellen mot Villarreal står han i hvert fall med ett poeng.Og med en frelser på vei tilbake.