Kan Riises Roma tukte Inter?

<pJohn Arne Riise tar i helgen fatt på gullkamp i Serie A. Riises Roma befinner seg imidlertid i skyggen av en gullmaskin forsterket med José Mourinho.</p

Normal  0  21     false  false  false               MicrosoftInternetExplorer4  &#60;![endif]-->   &#60;![endif]-->   /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} &#60;![endif]-->AS Roma's spiss og kaptein Francesco Totti går forbi trofeen i Italias Super Cup etter at Inter vant på straffe 24. august.
AS Roma's spiss og kaptein Francesco Totti går forbi trofeen i Italias Super Cup etter at Inter vant på straffe 24. august.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I morgen innleder John Arne Riise et nytt fotballeventyr – i eksotiske Roma og Serie A. Der forbereder han seg på gullkamp. Som eneste lag har Roma vært i nærheten av å tukte overlegne Inter de to siste årene. Nå jakter klubben sin fjerde Scudetto. Men få levner Totti, Riise & co. de store sjansene. Gigantene Inter, Milan og Juventus topper favorittbørsen. Roma og Fiorentina betraktes som outsidere.

Sommeren har avlet overgangssaker av store dimensjoner – der den største har funnet sted på sidelinjen. José Mourinho har ankommet motebyen Milano og de tre siste årenes seriemester, Inter, med sikte på å bringe hjem Champions League-trofeet, på toppen av et nytt forventet seriegull. I hælene på Mourinho hva angår fokus, er Ronaldinho, den sovende gigant, som tar sikte på å gjenfinne storformen i en Milan-angrepsrekke som lukter svidd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepstyngde skorter det heller ikke på i Juventus; ei heller i Fiorentina, som er forsterket med Alberto Gilardino, eller Roma, som har anskaffet Julio Baptista. Milan er fornyet med de største navnene, Fiorentina har et ungt og spennende lag, og bak, i kampen om UEFA-cupplass, lurer Sampdoria, Udinese og reinkarnerte Napoli.

Selv et dugelig besatt Inter, nå med ”The Special One” – eller ”il speciale uno” – på benken, kan langt fra føle seg trygt.

I bunnen får trolig Reggina, Siena, Catania og den nyopprykkede trioen Chievo, Bologna og Lecce sitt å stri med.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mest av alt handler det likevel om managerkapasiteter som Mourinho, Ancelotti, Ranieri og Spalletti, om ikoner som Zanetti, Maldini, Del Piero og Totti, om stjerner som Zlatan, Pirlo, Trezeguet, De Rossi og Mutu, om tekniske finesser, stram organisering, og om stadig mer finpussede gjenoppbygninger etter kampfiksingsskandalen ”Calciopoli”.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Favorittene:

Inter

Stiftet: 1908

Trener: José Mourinho

Kaptein: Javier Zanetti

Fjorårets plassering: Seriemester

Overganger inn: Mancini (Roma), Sulley Muntari (Roma), Luis Jiménez (Lazio)

Overganger ut: Ingen sentrale

Få, om noen, er bedre skikket til å produsere vinnerlag enn nyankomne José Mourinho. Han overtar de tre siste årenes seriemester, med en komplett stall og til dels en vinnerkultur som syntes fjern for tre år siden. Mancini, Muntari og Jiménez er gode forsterkninger. Zlatan avgjorde gullkampen i fjor, og kan utrette mirakler på topp. Hans utfordring er å gjøre det ofte nok. Inter har den bredeste stallen, en bunnsolid førsteellever, ligaens beste forsvar, verdens kanskje beste trener, og Zlatan. Det taler for seg.

Milan

Stiftet: 1899

Trener: Carlo Ancelotti

Kaptein: Paolo Maldini

Fjorårets plassering: 5. plass

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overganger inn: Ronaldinho (Barcelona), Marco Borriello (Genoa), Andrej Sjevtsjenko (Chelsea), Mathieu Flamini (Arsenal), Gianluca Zambrotta (Barcelona)

Overganger ut: Alberto Gilardino (Fiorentina), Ricardo Oliveira (Real Zaragoza), Dario Simic (Monaco)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Champions League-plassen glapp med fjorårets 5. plass for Milan, som dermed for første gang på mange år satser fullt ut på ligaen. Har forsterket vesentlig i sommer. Hvis Ronaldinho og Sjevtsjenko gjenfinner formen, og Borriello opprettholder målfangsten fra Genoa), har laget et fryktinngytende angrep, allerede bestående av Kaká, Pato og Inzaghi. Flamini styrker midtbanen defensivt. De rutinerte, meritterte spillerne utgjør imidlertid fremdeles mye av stammen i laget.

Juventus

Stiftet: 1897

Trener: Claudio Ranieri

Kaptein: Alessandro Del Piero

Fjorårets plassering: 3. lass

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overganger inn: Amauri (Palermo), Olof Mellberg (Aston Villa), Christian Poulsen (Sebilla), Alex Manninger (Salzburg)

Overganger ut: Alessandro Birindelli (Pisa), Sergio Almiron (Fiorentina, lån)

Juventus beholdt sentrale spillere og rykket rett tilbake i toppen etter å ha blitt flyttet ned i Serie B som følge av kampfiksingsskandalen. Klubbikonet Del Piero synes bedre enn noensinne, og ble toppscorer i Serie A i fjor, foran rekkekamerat David Trezeguet. Angrepet er ytterligere forsterket med Amauri, men Juves forsterkninger for øvrig står en smule tilbake for konkurrentenes. Slapp inn for mange mål i fjor, og vil trolig gjøre det igjen. Men stjernemålvakt Buffon er en betydelig matchvinner.

Roma

Stiftet: 1927
Trener: Luciano Spalletti

Kaptein: Francesco Totti

Fjorårets plassering: 2. plass

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overganger inn: Julio Baptista (Real Madrid), John Arne Riise (Liverpool), Simone Loria (Siena), Jérémy Menez (Monaco)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overganger ut: Mancini (Inter), Matteo Ferrari (Genoa), Ludovic Giuly (PSG), Rodrigo (Avellino)

Der Juventus og Milan har rotet det til, har Roma fulgt nærmest Inter de to siste årene. Nå er de nordlige gigantene tilbake, mens Roma er tynt forsterket. Mancini er et savn, Riise en god forsterkning, mens det blir viktig at Julio Baptista gjenfinner formen fra Sevilla-tiden. Francesco Totti kan utrette alt tenkelig på egen hånd, og scorer mål på bestilling, og også Daniele De Rossi er en viktig mann. Champions League kan bli klubbens største beholdning.

Serie A starter i dag. Udinese–Palermo (18.00) og Sampdoria–Inter (20.30) står på programmet.