Velkommen tilbake i det gode selskap

<p class="hidden"> </p>
 

<pVi bare må feire Stokes comeback i den øverste divisjon.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg tror nesten alle som er glade i engelsk fotball synes det er stas med et gjensyn med The Potters, men husk: Vi må ikke si Victoria Ground lenger. Nå er det Britannia Stadium som er Stokes nye hjemmearena

Stoke hadde et veldig godt lag på 70-tallet og blant fotballkortene fra denne tiden er Stoke-spillerne godt representert. De var et fryktet cuplag første halvdel av tiåret, og vant ligacupen i 1972 hvor de slo Chelsea 2-1 på Wembley (den gang hadde ligacupen mye større status enn nå). Det er likevel en superstjerne, den aller mest talentfulle av dem alle, som vi har plukket ut, nemlig Alan Hudson.

Alan Hudson startet sin karriere i Chelsea etter å ha blitt vraket som ung i Fulham hvor han ble sendt på dør fordi han var «for liten». I Chelsea var han playmaker på et meget godt Chelsea-lag. Men idyllen i Chelsea slo sprekker. Alan Hudson kom på kant med sin manager Dave Sexton (det var det for øvrig ganske mange spillere som gjorde), og Stoke-manager Tony Waddington hentet ham til klubben i 1974. Hudson fortsatte å spille strålende på et Stoke-lag som var høyt oppe og luktet på ligagull.

Men man vet aldri hva som lurer rundt neste sving. En storm ødela deler av Victoria Ground, og klubben fikk store økonomiske problemer, noe som medførte spillersalg og sportslig nedtur. Hudson var en av spillerne som ble ofret for friske penger, og karrièren fortsatte i Arsenal etter bare to sesonger i Stoke. I 1984 returnerte han til Stoke hvor han bidro til at klubben unngikk nedrykk på hengende håret.

Alan Hudson er «still going strong», og det er nærmest et mirakel. Mannen har slitt med alkoholisme og spillavhengighet, og i 1997 ble han påkjørt av en bil og overlevde bare så vidt. Les noen av hans biografier; du er garantert mye moro og vanvittige røverhistorier fra denne karismatiske levemannen som alle fans elsket å se i aksjon på fotballbanen og på puben etter kamp. Og la oss håpe at værgudene er snille mot Britannia Stadium i fremtiden.

Se suverene Hudson mot Manchester City i 1975:

Personvernpolicy