Ndure trakk seg – sesongen er over

Ndure går av banen i smerter etter å ha kvalifisert seg til semifinalen i 200 meter i Beijing. (Foto: Scanpix)
Ndure går av banen i smerter etter å ha kvalifisert seg til semifinalen i 200 meter i Beijing. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pJaysuma Saidy Ndure trakk seg sent mandag kveld fra semifinalen på 200 meter i OL. Han innså også at sesongen er over for hans del.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han ville veldig gjerne løpe selv, men etter at han hadde kommet seg over den verste skuffelsen og merket at han hadde smerter i låret bare han sto på beinet, innså han at han ikke kan gjennomføre løpet, sa OL-lege Ove Talsnes til NTB.

– Min vurdering er at det rett og slett ikke ville vært forsvarlig å løpe, og jeg tror heller ikke han hadde klart å gjennomføre dersom han hadde stilt, sa landslagslegen.

Talsnes sa også at det tar seks uker å lege en slik skade. Det innebærer at sesongen er over for Ndure.

– Det er klart han er ekstremt skuffet, men avgjørelsen var ikke vanskelig å ta, og han innså det selv også, litt etter hvert. Vi har allerede trukket ham, sa Talsnes til NTB.

Han mente at treningsgrunnlaget til Ndure i år har vært litt svakt på grunn av de to strekkskadene han har slitt med, men han sa også at det forteller mye om kapasiteten hans, at han klarer å ta seg til semifinale på 200 meter i et OL med smerter og strekkskade de siste 100 meterne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dramatisk

Det var dramatisk da Ndure kom delvis haltende inn i intervjusonen, gikk gjennom med bøyd hode uten å si noe. Tårene rant, for han forsto at OL kunne være over.

Det skjedde etter at han hadde tatt en klar ledelse i heatet sitt ut av svingen. Det gikk saktere og saktere oppover langsiden, og de siste ti meterne kunne han knapt løpe i det hele tatt. Det ble tredjeplass med 20,45 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er klart han er veldig skuffet, men han er likevel veldig bestemt på at han skal løpe semifinalen tirsdag. Han sier han er kommet hit for å løpe og vinne medalje, og semifinaleløpet vil han gjennomføre uansett, sa den norske legen Ove Talsnes like etter at han hadde undersøkt sprinteren.

De siste ti meterne var smertene så store at han ikke kunne løpe i det hele tatt. Men en times tid senere hadde pipa fått en annen låt. Talsnes kom tilbake og fortalte at det ikke ble noen semifinale. Til og med Ndure hadde innsett det. Dermed var mandagens tredje drama på friidrettsbanen over.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først måtte hekkløperen Liu Xiang gi seg, deretter falt Susanna Kallur, og til slutt var det over og ut for Jaysuma Saidy Ndure.

Smerter

– Jaysuma fikk en god start, han kom bra ut, men fikk smerter i det han kom ut av svingen. Han måtte roe ned oppover langsiden, og de siste ti meterne var smertene så store at han ikke kunne løpe i det hele tatt, forklarte Talsnes.

Skaden sitter litt lenger ned på det samme låret Ndure skadet i London 14 dager før OL åpnet, men det er i det andre beinet i forhold til skaden fra Doha 9. mai.

Talsnes bandasjerte Ndure rett etter løpet og la på en ispose over skadestedet, mest for å dempe smertene.

Han sa at Jaysuma Saidy Ndure har hatt to skader tidligere i sesongen. Den første kom i Doha og den andre i London.

– Det er selvsagt stor risiko for at dette kunne skje når vi vet han har slitt med to skader tidligere i år. Jeg må innrømme at vi har sittet på tribunen her og vært bekymret for det. Men det var ikke noe vi kunne bidra med å kommunisere, for vi må legge forholdene så godt til rette som mulig for utøverne og ikke fokusere på skader og negative ting, sa Ove Talsnes bestemt. (©NTB)


Les mer om Sommer-OL på Startsiden.