Internettkrisen i OL er løst

<pDen internasjonale olympiske komiteen (IOK) og OL-arrangørene i Beijing har løst internettkrisen som har rast de siste dagene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vakte oppsikt da kinesiske myndigheter og arrangørene i Beijing stengte visse utvalgte internettsider, blant annet sidene til Amnesty International. Dette medførte flere møter på høyt plan, og sent torsdag kveld ble saken løst.

- De kinesiske OL-arrangørene har gått med på å heve alle restriksjoner på bruk av internett under lekene, sier visepresidenten i IOK, svenske Gunilla Lindberg.

- Det er ingen tvil om at denne saken nå er løst. Koordinasjonskomiteen i IOK hadde et møte med Beijings OL-arrangører torsdag kveld og kom til enighet. Nå kan alle internasjonale journalister bruke internett som de har gjort i alle tidligere OL, sier Lindberg. (©NTB)

Personvernpolicy