Politirazzia etter dopingskandalen

<p class="hidden"> </p>
 

<pFransk politiet raidet hotellet der Liquigas-laget bor etter det ble kjent at Manuel Beltran var tatt for EPO-bruk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanieren ble den første rytteren som ble tatt for dopingbruk i Tour de France i år, og politiet kastet ikke bort tiden etter at den positive dopingtesten ble kjent. Ifølge en talsmann i Liquigas tok politiet med seg Beltran fra hotellet.


Det er sportsavisen L'Equipe som først meldte om den positive prøven på sine nettsider fredag. Da ble det også kjent at Beltran avga testen etter den første etappen forrige lørdag, da han endte på 25.-plass. Beltran kom inn sju sekunder etter vinneren Alejandro Valverde på etappen fra Brest til Plumelec.

Bekreftet

Nyhetsbyrået Reuters meldte at en talsmann for arrangøren, Amaury Sports Organisation (ASO), bekreftet den positive prøven ganske fort etter at saken bler kjent. Han sa også at både løperen og laget var blitt orientert om saken og den positive prøven.


Dermed har Tour de France fått en positiv dopingprøve også i år. Det ser med andre ord ikke ut til å være grenser for hvor mange dopingskandaler verdens største sykkelritt og sykkelsporten skal måtte tåle.


37 år gamle Beltran har kjørt som profesjonell sykkelrytter siden 1995. Han har vært hos Liquigas siden 2007. Før det kjørte han for Mapei, Banesto, Team Coast og Discovery Channel, men dersom også B-prøven viser at han var dopet på den første etappen av årets Tour de France forrige lørdag, er nok karrieren over.

Kjørte for Armstrong

Manuel Beltran har tidligere kjørt som hjelperytter for Lance Armstrong, og det er Det franske antidopingbyrået som har tatt de prøvene som førte til avsløringen.


Årsaken til at Verdens antidopingbyrå (WADA) eller Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ikke er involvert i prøvetakingen, er den krangelen som pågår mellom UCI og Tour-arrangøren Amaury Sports Organisation (ASO).


De første meldingene i L'Equipe gikk ut på at det var funnet spor av EPO i den prøven Beltran hadde avgitt, men presidenten i Det franske antidopingbyrået var ikke av samme oppfatning.


- Det var EPO i den prøven som ble avgitt. Det er ikke snakk om spor av EPO. Om det var mye eller lite EPO i prøven betyr ingenting, for EPO er forbudt uansett, sa Pierre Bordry fredag kveld. (©NTB)

Personvernpolicy