León Sánchez vant knallhard etappe

<p class="hidden"> </p>
 

<pCaisse d’Epargne-suksessen fortsetter. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luis León Sánchez gjorde en fantastisk prestasjon da han vant den 7. etappen i Tour de France. Spanjolen var lenge i et firemannsbrudd, men ble innhentet på den siste stigningen. I den påfølgende utforkjøringen ned mot mål rykket han igjen. Ingen var i stand til å følge, og med pekefingrene rettet mot himmelen trillet han i ensom majestet inn til sin første etappeseier i Tour de France. Stefan Schumacher og Filippo Pozzato fulgte på de neste plassene.

- Seieren er en takk til laget mitt for støtten det har gitt meg. Jeg tilegner seieren til broren min, som er der opp ei himmelen, sa León Sánchez.

Kim Kirchen ble nummer fire, beholdt den gule trøyen, og økte ledelsen ytterligere i kampen om den grønne trøyen. Thor Hushovd demonstrerte stor kjørestyrke, men mistet tetgruppen opp den siste stigningen, og ble nummer 24. Crédit Agricole-kapteinen er nummer tre i poengkonkurransen, 29 poeng bak Kirchen og ett bak Oscar Freire. Morgendagens etappe, der Freire vil bære den grønne trøyen, åpner for spurtavslutning.

- Forferdelig hard dag

- På en etappe som i dag vet vi at Kirchen tar poeng. Han er der når det er hardt. Men i morgen kan det være min dag, sa Hushovd til TV 2.

Han berettet om en knallhard etappe.

- Det var en forferdelig hard dag. Bånn gass hele veien, sa Hushovd og fikk støtte fra Kurt Asle Arvesen. Arvesen gjorde en god hjelperytterjobb for CSC-Saxo Bank opp den siste klatringen og trillet siden rolig i mål et stykke bak teten.

- Det var en knallhard etappe, det var full fart fra start og hardt hele dagen. Heldigvis hadde jeg en mye bedre dag i dag, så det lover godt, fortalte han TV 2.

Den 159 km lange etappen gikk fra Brioude til Aurillac og inneholdt fem kategoriserte stigninger. Sidevind og velt splittet feltet, og mange måtte jobbe steinhardt for å tette lukene for kapteinene sine.

David De la Fuente, Luis León Sánchez, Vincenzo Nibali og Joseph Jufre etablerte etter hvert et brudd, men ble innhentet opp tredjekategoribakken Cote de Saint-Jean-de-Donne ti kilometer før mål. En rekke ryttere forsøkte å støte seg fri fra resten. På bakketoppen hadde en gruppe bestående av de fleste sammenlagtfavorittene kjørt fra resten. I den annen gruppen satt Thor Hushovd, men avstanden opp til teten ble for lang inn til målgang i Aurillac. Luis León Sánchez fremviste enorm styrke da han rykket fra tetgruppen og kjørte alene i mål.

Ambivalent dag

Caisse d’Epargne fortsetter å dominere årets Tour de France. Laget som er håndplukket for å bringe Alejandro Valverde til sammenlagtseier, fikk en kjempestart da kapteinen vant den første etappen. På gårsdagens etappe tok laget kontrollen i finalen. Luis León Sánchez’ seier understreker hvilket lag Valverde har til disposisjon når fjellene skal bestiges fra og med søndag.

Den nye oppturen gjorde ambivalensen optimal på dagen da det ble kjent at Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) åpner sak mot Valverde på grunn av hans angivelige tilknytning til Operation Puerto-skandalen.

Få viser svakhetstegn

Damiano Cunego hadde en ny svak dag og tapte 33 sekunder til konkurrentene i sammendraget. Resten av de heteste kandidatene kom til mål med tetgruppen.

León Sánchez’ bruddkamerat David De la Fuente overtok klatretrøyen fra Sylvain Chavanel. Svenske Thomas Lövkvist beholder den hvite ungdomstrøyen, men Andy Schleck puster ham i ryggen. Schleck viser form, i likhet med broder Fränk og Carlos Sastre. Alle som på forhånd var forventet å kjempe om sammenlagtseieren, henger godt med idet den første tredelen av årets Tour er unnagjort. Bare Cunego og Haimar Zubeldia har vist svakhetstegn.

I morgen kjøres den 8. etappen mellom Figeac og Toulouse. Den er 172,5 km lang, de fire overkommelige stigningene kommer tidlig, og en massespurt er nærliggende.

Lag ditt eget Tour-lag på TV 2 her.

Les mer om Tour de France i Startsidens katalog.

Personvernpolicy