Schumacher utklasset tempoeliten

<p class="hidden"> </p>
 

<pKirchen og Evans best av sammenlagtfavorittene på Schumachers store dag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gerolsteiners Stefan Schumacher vant dagens tempoetappe i Tour de France i utklassingsstil og overtok ledelsen sammenlagt. Tyskeren kjørte raskest hele veien, og slo annenmann Kim Kirchen med 18 sekunder på den 29,5 km lange etappen. David Millar ble nummer tre, bare tideler bak Kirchen. Dermed kan Schumacher iføre seg den gule ledertrøyen på morgendagens etappe.

- Jeg er litt overrasket. Cancellara var stor favoritt, men jeg var optimistisk og selvsikker. Jeg har hatt gode ben de siste dagene, og nå er det etappeseier og ledertrøye... Det er utrolig, sa Schumacher til TV 2.

Kirchen overrasket med råsterk kjøring, og satte utropstegn ved sitt kandidatur til en sterk sammenlagtplassering. Og luxembourgeren utpeker seg som en liten utfordrer til Thor Hushovd i kampen om den grønne poengtrøyen. Årets Tour de France består av færre rene spurtetapper enn normalt. Etter fire etapper leder Kirchen konkurransen med sine 81 poeng mot Hushovds 64.

Evans tok grep

Den største favoritten til sammenlagtseieren, Cadel Evans, tjente viktige sekunder på konkurrentene. Silence-Lotto-kapteinen rullet inn til 4. plass, en plassering han også innehar i sammendraget. Den andre store kanonen, Alejandro Valverde, skuffet og havnet hele 1.34 bak Schumacher. Nå sitter Evans i førersetet, med Kim Kirchen som et kraftig uromoment. Som ventet ble imidlertid ingen av de sterkeste sammenlagtkandidatene offer for store tidstap. Touren er fremdeles vidåpen.

Denis Mentsjov leverte også god tempokjøring. Mentsjov tapte unødvendige sekunder på gårsdagens etappe, men fikk en opptur da han i dag hentet inn sekunder på alle konkurrentene, så nær som Kirchen og Evans.

Storfavoritt Fabian Cancellara skuffet kapitalt, ble utklasset av etappevinner Stefan Schumacher, og endte som nummer fem, 33 sekunder bak vinneren. Han avkreftet det mange trodde før etappen:

Ingen maskin

- Jeg er ingen maskin. Selvsagt er jeg skuffet. Jeg kjørte for å vinne. Verdensmesteren er ikke her for å vise frem sykkelen sin. Jeg gjorde mitt beste, men det var ikke min dag, sa Cancellara.

Unge Thomas Lövkvist ga Sverige en skikkelig sykkelopptur med sin tempoinnsats. Team Columbia-rytteren ble nummer elleve og overtok den hvite ungdomstrøyen. Garmin Chipotle, David Millars lag, beholdt ledelsen i lagkonkurransen.

Både Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd gjorde som varslet. Nordmennene tok det rolig og havnet langt ut i leksen.

Sparte krefter

- I dag gjaldt det å spare krefter, og bare være friskest mulig, og ha best mulig bein til i morgen, sa Thor Hushovd til TV 2.

Hushovd tror morgendagens etappe ender med massespurt. Han tviler på at feilvurderingen fra gårsdagens etappe, da hovedfeltet aldri innhentet utbryterne, gjentar seg.

- Nei, sånne ting er feil, det skjer sjelden to ganger på rad.

Lag ditt eget Tour-lag på TV2 her

Les mer om Tour de France i Startsidens katalog

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus