- Løypen passer meg bra

<p class="hidden"> Illustrasjonsfoto: Scanpix</p>
 Illustrasjonsfoto: Scanpix

<pOptimistisk Valverde. Men Cancellara er stor favoritt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kurt Asle ArvesenKurt Asle Arvesen

Tre etapper uten betydelige tidsdifferanser er unnagjort for Tour de France-rytterne. I dag begynner den reelle kampen om sammenlagtseieren. Anledningen er 29,5 kilometers tempokjøring rundt Cholet.

Den første av to tempoetapper i årets Tour er uvanlig kort. Det favoriserer de temposvake sammenlagtfavorittene, som Sastre, brødrene Schleck og Cunego. De færreste forventer store tidsgap når alle er i mål i ettermiddag. Snarere gir tempokjøringen en indikasjon på formen til favorittene. Men Tour de France er så åpen og trolig så jevn at ethvert sekund kan bli essensielt.

Passer bra

Alejandro Valverdes form synes upåklagelig. Valverde vant den første etappen etter en kraftfull bakkespurt, og fikk kjøre to etapper i den gule trøyen før han mistet den i går. Spanieren må unngå betydelige tidstap til konkurrenter som Cadel Evans eller Denis Mentsjov på dagens etappe. Det klarer han trolig med glans. Valverde har forbedret sine tempoegenskaper betraktelig, vant tempoen i Dauphiné Libéré i juni, og regnes som en kandidat til topp tre på dagens etappe. Selv ser han lyst på oppgaven.

- I mars, under etappeløpet Cholet-Pays de Loire, fikk jeg sett igjennom ruten, og jeg tror den passer meg bra: ikke for langt, under 30 km, og teknisk. Det er en enkeltstart jeg liker, sier Valverde, ifølge feltet.dk.

Kilde: Nyhetsgrafikk.no - Klikk på bildet for større versjonKilde: Nyhetsgrafikk.no - Klikk på bildet for større versjon

Da Valverde vant tempoetappen i Dauphiné Libéré i juni, var terrenget kupert. I dag er det flatere. Men Spanias største sammenlagthåp har fordelen av å kjøre på konkurrentenes tider. Da betydde det lite at han mistet den gule trøyen etter gårsdagens etappe.

- Vi visste at hvis det ikke skjedde i dag, kunne vi forvente å miste den gule ledertrøyen i morgen, så det endrer ikke mye for oss. For meg var målet å starte etter de andre store favorittene i morgen, så jeg kan få deres tider gjennom løpet, sa Valverde i går.

Mannen å slå

Han lar seg neppe overraske dersom Fabian Cancellara overtar ledertrøyen i dag. Kurt Asle Arvesens lagkamerat i CSC-Saxo Bank regnes som verdens beste temporytter, og er stor favoritt til etappeseieren i dag. Skal han overta den gule ledertrøyen, må han hente inn ett minutt og 52 sekunder på Roman Feillu.

- Jeg er i god form, føler meg godt tilpass og har power. Og det er dét det handler om. Jeg håper å kjøre mitt livs tempo, og lykkes det, er jeg veldig hurtig. Om det holder til gult, får vi se på. Jeg vil være glad hvis jeg får trøyen, og det vil glede hele laget, men det viktigste er å vinn

Alejandro ValverdeAlejandro Valverde

e etappen, sier Cancellara til Berlingske Tidende. Sveitseren hadde ledertrøyen under flere etapper i fjorårets utgave.

De to siste årenes verdensmester på tempo er definitivt mannen alle vil slå.

- Det er ingen tvil om at han er mannen du må slå hvis du skal vinne en enkeltstart. Han er temposyklingens Marco Pantani – en mann som er umulig å slå når han utfolder seg, komplimenterer David Millar, en annen tempospesialist.

Anonyme nordmenn

4. etappe er et oppgjør mellom tempospesialister og sammenlagtkandidater. Spurterne og hjelperytterne vil for en stor del ta det rolig. Det inkluderer Thor Hushovd og – selv om særlig Hushovd potensielt kunne plassert seg høyt på listen i dag.

- Jeg kommer til å spare meg. Det er uaktuelt å gå for spurtpoeng på tempoen, fortalte han dagbladet.no i går.

Morgendagens etappe, Tourens lengste, innbyr til ny spurtavslutning.

PS: 4. etappe er i gang. Startlisten tilsvarer sammenlagtlisten snudd på hodet. De fleste favorittene, inkludert Cancellara, starter mot slutten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus