- Visste ikke at jeg vant

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pLegendene Robbie McEwen (36) og Erik Zabel (38) er eneste ryttere i Tour de France-feltet som har flere etappeseirer enn Thor Hushovd (30) etter søndagens bragd.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Hushovd tråkket inn til karrierens sjette individuelle etappeseier på annen etappe over 164,5 km fra Auray til Saint-Brieuc. Han er nå likt med belgiske Tom Boonen og de gamle «traverne» Jean Robic, Octave Lapize, Guido Bontempi og Marino Basso.

I årets Tour-felt har kun veteranene McEwen og Zabel flere triumfer i verdens mest prestisjefylte sykkelritt med henholdsvis 12 og 11 seirer.

For første gang unnlot den norske spurtkongen å juble for en Tour-seier.

– Det var så mye som skjedde der på slutten. Noen gikk, og andre ble hentet inn. Jeg ante ikke om det lå noen foran meg. Derfor tok jeg ingen sjanser med å juble. Jeg ga alt helt til jeg var over mållinjen, sa Thor Hushovd til NTB.

Tøff nok

At Team Columbia-duoen Kim Kirchen og Gerald Ciolek var nærmeste utfordrere til nordmannen, forteller at motbakkespurten var tøff nok. Dagen før var bakken for bratt. Nå var den midt i blinken for den råsterke Crédit Agricole-kapteinen.

– Jeg skjønte at det ble seier først da jeg så den røde lederbilen før folkemengden etter mål. Jeg merket de siste 10-15 km at noe var på gang og at kroppen føltes bra. Da ga jeg beskjed til laget om at vi skulle kjøre hardt, fortalte 30-åringen.

2,7 km før mål ble en utbrytertrio hentet inn av hovedfeltet. Bare franske Sylvain Chavanel forsøkte å holde unna, men eventyret tok slutt 1 km før mål. Sveitsiske Fabian Cancellara forsøkte en «frekkis» med å gå solo siste kilometeren, men Hushovds lag var iskaldt og holdt kontroll på Team CSC-rytteren.

Åtte poeng

Nordmannen stjal samtidig 35 nye poeng i kampen om den grønne poengtrøya. Han har bare Kirchen og Valverde foran seg. Åtte poeng skiller opp til luxembourgeren.

Spanske Valverde fortsetter i gul ledertrøye mandag. Kirchen trer på seg grønn poengtrøye, mens franske Thomas Voeckler forsvarte den rødprikkete klatretrøya. Det samme gjorde Riccardo Riccó med sin hvite ungdomstrøye.

Caisse d’Epargne-rytterne fortsetter med gule startnumre som ledere av lagkonkurransen, mens Sylvain Chavanel skal bære rødt startnummer som mest angrepsvillig rytter hittil.

Mandagens etappe går over 208 km fra Saint-Malo til storbyen Nantes. (©NTB)


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus