Thor Hushovd vant andre etappe

Foto. Scanpix
Foto. Scanpix

<pThor Hushovd gikk til topps på den andre etappen i Tour de France søndag</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Hushovds sjette etappeseier i Tour de France. Han vant foran luxembourgeren Kim Kirchen etter at CSC-rytteren Fabian Cancellara hadde gått løs fra feltet 1200 meter fra mål. Cancellara gikk litt for tidlig. Han ble spist av hovedfeltet da det gjensto 300-400 meter.

Da dro Mark Renshaw Hushovd fram til en glimrende posisjon. Nordmannen slo til om lag 200 meter før mål og holdt inn.

– Dette var overraskende. Jeg hadde ikke trodd Thor skulle vært så bra allerede. Han går på penicillin og har hatt en rar oppladningen til Touren i år. Dette var rett og slett imponerende, slo trener Atle Kvålsvoll fast overfor TV 2.

Alejandro Valverde var også med langt framme i feltet på den andre etappen, og spanieren fortsetter i den gule ledertrøya mandag.

– Vi visste det var langt igjen da Cancellara gikk. Jeg sa til Mark Renshaw at han ikke skulle stresse og at jeg var klar. Han slo til i akkurat rette øyeblikk, og det var hele laget som gjorde en så fin jobb at denne seieren ble mulig, sa Hushovd.

– Det var en stor spurt, og jeg følte meg veldig sterk i avslutningen. Nå kommer det til å bli moro i dagene som kommer, sa Hushovd som nærmer seg den grønne sprinttrøya. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus