Thor Hushovd vant andre etappe

Foto. Scanpix
Foto. Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pThor Hushovd gikk til topps på den andre etappen i Tour de France søndag</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Hushovds sjette etappeseier i Tour de France. Han vant foran luxembourgeren Kim Kirchen etter at CSC-rytteren Fabian Cancellara hadde gått løs fra feltet 1200 meter fra mål. Cancellara gikk litt for tidlig. Han ble spist av hovedfeltet da det gjensto 300-400 meter.

Da dro Mark Renshaw Hushovd fram til en glimrende posisjon. Nordmannen slo til om lag 200 meter før mål og holdt inn.

– Dette var overraskende. Jeg hadde ikke trodd Thor skulle vært så bra allerede. Han går på penicillin og har hatt en rar oppladningen til Touren i år. Dette var rett og slett imponerende, slo trener Atle Kvålsvoll fast overfor TV 2.

Alejandro Valverde var også med langt framme i feltet på den andre etappen, og spanieren fortsetter i den gule ledertrøya mandag.

– Vi visste det var langt igjen da Cancellara gikk. Jeg sa til Mark Renshaw at han ikke skulle stresse og at jeg var klar. Han slo til i akkurat rette øyeblikk, og det var hele laget som gjorde en så fin jobb at denne seieren ble mulig, sa Hushovd.

– Det var en stor spurt, og jeg følte meg veldig sterk i avslutningen. Nå kommer det til å bli moro i dagene som kommer, sa Hushovd som nærmer seg den grønne sprinttrøya. (©NTB)