Michael Rasmussen ilagt to års karantene

<address>Den danske sykkelrytteren Michael Rasmussen er utetsengt i to år for brudd på dopingbestemmelsene. Her i den gule ledertrøya fra Tour de France i fjor. (Foto: Scanpix)</address>
Den danske sykkelrytteren Michael Rasmussen er utetsengt i to år for brudd på dopingbestemmelsene. Her i den gule ledertrøya fra Tour de France i fjor. (Foto: Scanpix)

<pDen danske sykkelrytteren Michael Rasmussen er utestengt i to år av Monacos Sykkelforbund for brudd på dopingbestemmelsene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

København (NTB-Ritzau): Hans sykkellisens er registrert i Monaco. Det er nettstedet cyclingnews.com som skriver dette etter å ha snakket med Rasmussens manager Moreno Nicoletti.

Monacos Sykkelforbund skal ha dømt Rasmussen til toårs utestengelse fordi han løy om hvor han hadde vært i forkant av fjorårets Tour de France. Han påsto at han hadde vært i Mexico, men ble observert i de italienske alpene. Det var et klart brudd på dopingbestemmelsene.

Utestengelsen vil etter all sannsynlighet få tilbakevirkende kraft slik at den vil gjelde fra dagen Rasmussen trakk seg fra Touren den 25. juli i fjor.

Rasmussen har i alt misset tre dopingkontroller i løpet av ett og ett halvt år. To fra det danske sykkelforbundet og en fra det internasjonale sykkelforbundet.

Michael Rasmussen vil ikke kommentere saken overfor Ritzau. (©NTB)

Les mer om Sykling på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus