Til OL likevel

Anita Valen de Vries får likevel sykle i Beijing-OL. I dag kom beskjeden om at det blir tur til lekene for skiensjenta. (Foto: Scanpix)
Anita Valen de Vries får likevel sykle i Beijing-OL. I dag kom beskjeden om at det blir tur til lekene for skiensjenta. (Foto: Scanpix)

<pTre dager etter at hun trodde OL-håpet var ute, fikk veteransyklisten Anita Valen De Vries (39) beskjed om at hun likevel får reise til Beijing neste måned.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Sportssjef Steffen Kjærgaard (35) i Norges Cykleforbund ringte Valen De Vries og serverte gladnyheten tirsdag. Etter hektisk møteaktivitet mellom Kjærgaard, toppidrettssjef Jarle Aambø og utholdenhetssjef Atle Kvålsvoll både søndag og mandag, ble skiensjenta tatt ut.

– Anita er tatt ut ene og alene på sportslig grunnlag. Før lørdagens pressekonferanse der OL var et tema, fikk Anita beskjed om at jeg inntil videre ikke kunne gå god for at hun ville bli tatt ut til OL. Sterke følelser var inne i bildet, og utspillet ble tolket som om døren var lukket. Det var den ikke. Jeg trengte bare noen dager til å tenke, og det spilte til hennes fordel, sa Steffen Kjærgaard til NTB.

Ingen automatikk

Det ble sådd noe tvil rundt Valen De Vries' prestasjoner så langt denne sesongen. Etter en gjennomført god sesong med sitt nederlandske profflag og to NM-gull sist uke, mente 39-åringen at hun hadde levert.

– Resultatene hennes i mars og april var brukbare, men på ingen måte «outstanding». I våres la jeg fram retningslinjer for OL-uttak, men det er ingen automatikk i at man har krav på OL-plass selv om man presterer ut fra retningslinjene. Det overordnede handler om å være god nok til å prestere innenfor topp tolv i OL, slo sportssjefen fast.

Anita Valen De Vries var svært frustrert etter fellesstarten i sykkel-NM. Umiddelbart etter gullrittet fikk hun beskjed om at det fortsatt ikke lå noen OL-billett og ventet på henne.

Rasch tatt ut

Skiensjenta ga klart uttrykk for skuffelsen overfor flere medier, og hun offentliggjorde også at hun avslutter sykkelkarrieren ved sesongslutt.

– Anita er et sprudlende og godt menneske og en fokusert og seriøs idrettsutøver. Men hun har også sterke følelser, som er helt naturlig når det meste i livet hennes akkurat nå dreier seg om Beijing-OL, mente Kjærgaard.

39-åringen har deltatt i to OL tidligere; Sydney 2000 og Aten 2004. Hun blir eneste norske kvinnelige landeveissyklist i Beijing.

Olympiatoppen tok tirsdag også syklisten Gabriel Rasch til mennenes landeveisritt i OL. I tillegg fikk seileren Cathrine Gjerpen (Laser Radial) OL-billett.

Fra før er Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd tatt ut til OL.

– Gabriel har internasjonal- og mesterskapserfaring, og han er rutinert. Både Kurt og Thor ønsket Rasch med som fjerdemann, og det var tungtveiende, fortalte Steffen Kjærgaard.

NM-sølvvinner Stian Remme, bronsevinner Lars Petter Nordhaug og Frederik Wilmann var også med i vurderingen, men på et tidligere tidspunkt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus