Lippi tar over Italia

<p>Marcello Lippi tar fatt på en ny runde som trener for det italienske landslaget. Her etter VM-gullet i 2006. (Foto: Scanpix) </p>
Marcello Lippi tar fatt på en ny runde som trener for det italienske landslaget. Her etter VM-gullet i 2006. (Foto: Scanpix)

Roberto Donadoni får ikke fornyet kontrakten som landslagssjef for Italia etter kvartfinale-exit i fotball-EM. VM-helten Marcello Lippi blir erstatter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roma (NTB-AFP): Torsdag bekreftet det italienske fotballforbundet at Donadoni er ferdig. Da hadde treneren sittet i møte med forbundspresident Giancarlo Abete det meste av dagen.

Før mesterskapet hadde Donadoni skrevet under på en toårig forlengelse av avtalen, men med en klausul ved italiensk tap. Det skjedde mot Spania i kvartfinalen.

– Forbundet regner med at kontraktsforholdet til Roberto Donadoni slutter ved den opprinnelige utløpsdatoen, het det i en melding fra Italias fotballforbund.

Donadoni ledet Italia gjennom 13 seirer, fem uavgjort og fem tap.

– Det er synd at en straffesparkkonkurranse skal avgjøre denne situasjonen. I løpet av de to siste årene har mitt Italia også skapt noe positivt, og det er noe den siste kampen ikke bare kan slette, sa Donadoni.

Marcello Lippi, som ledet Italia til VM-gull for to år siden, tar over jobben.

– Marcello Lippi vil returnere som trener for Italia, het det på det italienske fotballforbundets nettsted (figc.it).

Lippi har også hatt suksess med Juventus (bl.a. fem seriegull og én mesterligatriumf). 60-åringen er ansatt som landslagssjef fra 1. juli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus