Ingen svarte skjermer i kveld

<p>På grunn av strømbrudd i Wien i går rakk TV-seerne såvidt å få med seg Tyrkias utligning til 2-2. Nå tas det grep i Østerrike og det blir garantert ingen svarte skjermer når Russland og Spania møtes i kveld. (Foto: Scanpix) </p>
På grunn av strømbrudd i Wien i går rakk TV-seerne såvidt å få med seg Tyrkias utligning til 2-2. Nå tas det grep i Østerrike og det blir garantert ingen svarte skjermer når Russland og Spania møtes i kveld. (Foto: Scanpix)

TV 2 beklager at gårsdagens sending fra semifinalekampen mellom Tyskland og Tyrkia ble forringet for seerne. Nå er det «sikringer» på plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi gjorde vårt ytterste for å finne alternative veier å overføre tv-signaler fra kampen, uten å lykkes. Det er trist at en så viktig kamp blir ødelagt på grunn av teknikk, sier redaksjonssjef i TV 2 Sporten, Håvard Myklebust i en pressemeldig i dag.

Kommentatorparet Øyvind Alsaker og Nils Johan Semb måtte ty til mobiltelefon for å oppdatere seerne underveis i en spennende semiefinale.

- EM er et av verdens største tv-begivenheter og strømbruddet i går er dramatisk, sier Myklebust.

IBC har stor erfaring med videreformidle bilder og lyd fra store sportsbegivenheter.

Les alt om EM her

- Det var en ekstraordinær situasjon i går, med elendig vær i Wien og et back-up system som sviktet. UEFA lover oss at dette ikke skal skje igjen, sier Myklebust.

Når dagens semiefinale mellom Russland – Spania spilles, er det to aggregat som skal sikre strøm til tv-overføringene. I tillegg er det rustet opp andre nødløsninger.

Tross store tekniske problemer hadde økte oppslutningen om andreomgang i gårsdagens kamp. Andreomgang ble sett av 940.000 seere og en markedsandel på 59,3 prosent. I snitt ble kampen sett av 856.000 seere og er den nest mest sette kampen i EM så langt.