Slipper utestengelse

<p>Det blir ikke innledet dopingsak mot syklisten Tom Boonen. Årsaken er at han ble testet utenfor konkurranse. </p>
Det blir ikke innledet dopingsak mot syklisten Tom Boonen. Årsaken er at han ble testet utenfor konkurranse.

Tom Boonen ble tirsdag erklært uønsket i Sveits rundt fordi han har testet positivt på kokain. Men han slipper trolig utelukkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brussel (NTB-AP-Reuters): Verken belgiske idrettsmyndigheter eller Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) akter å innlede dopingsak mot Boonen. Årsaken er at han ble testet utenfor konkurranse. Han avga prøven 25. mai, tre dager før etapperittet Belgia rundt.

– Det ser ut til at det ikke er et brudd på vårt regelverk, fordi kokain er ikke regnes som et ulovlig dopingmiddel utenfor konkurranse, sier talsmann Enrico Carpani i UCI til nyhetsbyrået AP.

– Det er tidsgrenser for tester utenfor konkurranse. Tre dager før et ritt regnes for å være utenfor konkurranse. Hvis du tar kokain én dag før et ritt, regnes det som brudd på antidopingreglementet, la UCI-talsmannen til.

Verdens antidopingbyrå (WADA) bekrefter at det narkotiske stoffet er på listen over forbudte midler, men at det kun er forbudt hvis det er tatt i forbindelse med konkurranse.

Det betyr ikke noe for Armin Meier som er sjef for Tour de Suisse. Han bestemte tirsdag at Boonen ikke får starte i rittet som tar til lørdag. Resten av Quick Step-laget er imidlertid velkomne.

Den belgiske avisen Het Laatste Nieuws skrev tirsdag om stjernerytterens positive dopingprøve. Bruk av kokain er et lovbrudd i Belgia, og en talskvinne for påtalemyndigheten i den nordbelgiske byen Turnhout opplyste tirsdag at Boonen er satt under etterforskning.

Boonen satt i avhør med politiet mandag kveld, men er ikke siktet i saken. Politiet skal også ha ransaket både foreldrene og kjærestens hus, uten å finne narkotika.

Boonen er en av Thor Hushovds argeste rivaler. 27-åringen vant den grønne poengtrøyen i det franske etapperittet i fjor. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus