Zlatan blir verdens best betalte

<p>Den svenske fotballspilleren Zlatan Ibrahomovic får en årslønn på nærmere 100 millioner. (Foto: Scanpix) </p>
Den svenske fotballspilleren Zlatan Ibrahomovic får en årslønn på nærmere 100 millioner. (Foto: Scanpix)

Inters svenske spiss Zlatan Ibrahimovic blir verdens best betalte fotballspiller, med 95 millioner kroner i årlig nettolønn, skriver Gazzetta dello Sport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal være enighet om en ny femårskontrakt som vil gi ham 12 millioner euro i året. Som vanlig i Italia er det penger han kan putte rett inn på konto, ettersom klubben tar seg av skatt.

Med den kontrakten vil svensken sette selv stjerner som Milan-regissør Kaka (9 millioner euro), Barcelona-spiss Ronaldinho (8 millioner) og Manchester United-juvelen Cristiano Ronaldo (7,5 millioner) i skyggen.

Ifølge den italienske sportsavisen er Zlatan enig med Inter-president Massimo Moratti om avtalen som binder ham til klubben fram til 2013. Det er meningen at kontrakten skal offentliggjøres først i september, men Gazzetta dello Sport hevder å kjenne detaljene.

Svensken var lagets toppscorer med 17 seriemål da Inter ble mester i serie A for tredje år på rad.

Store penger

Moratti akter å åpne lommeboka på vidt gap for å sikre at laget holder posisjonen på italiatoppen og tar nye steg i mesterligaen. Han er ute etter José Mourinho som ny trener og skal ifølge italienske medier være villig til å betale portugiseren 27 millioner euro (215 millioner kroner) over tre år.

Dessuten skal Moratti være villig til å bruke 165 millioner euro (1,3 milliarder kroner) på å styrke stallen. På ønskelista står Barcelona-duoen Samuel Eto’o og Deco, Chelsea-spillerne Frank Lampard og Didier Drogba.

Moratti møtte Mourinho i Paris fredag, og det skal være lite som gjenstår før han presenteres som ny Inter-trener.

Moratti må belage seg på å punge ut også til sparkede Roberto Mancini, som hadde fire år igjen på sin kontrakt. Mancini avslo tilbudet om 5 millioner euro i sluttpakke og krever de 24 millionene han ifølge kontrakten har krav på. (©NTB)

Personvernpolicy