Rally-Petter: – En annen verden

Petter Solberg og sønnen Oliver under en pause under Akropolis Rally i Aten torsdag. (Foto: Tony Welam / SCANPIX)
Petter Solberg og sønnen Oliver under en pause under Akropolis Rally i Aten torsdag. (Foto: Tony Welam / SCANPIX)

– Bilen er utrolig lettkjørt, og balansen er av en annen verden, sa Petter Solberg (33) etter første tur i fullversjonen av nye Subaru Impreza torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Solberg i aksjon i sin nye bil under Akropolis Rally i Aten torsdag. Løpene i Hellas er den sjuende runden i verdensmesterskapet i Rally i 2008. Foto: Tony Welam / SCANPIXPetter Solberg i aksjon i sin nye bil under Akropolis Rally i Aten torsdag. Løpene i Hellas er den sjuende runden i verdensmesterskapet i Rally i 2008. Foto: Tony Welam / SCANPIX

Lillebror Solberg satte sjette beste tid på shake down før VM-runden i Hellas. På en kort og lite utfordrende prøve fikk Petter Solberg flere svar han hadde ønsket seg.

– Faktisk føltes det bedre enn ventet. Balansen i bilen er helt i særklasse i forhold til den gamle. Men misforstå meg ikke; det er fortsatt mange ting vi må jobbe med for at bilen skal gå bedre. Noe er nesten klart og kommer til de neste VM-rundene. Andre ting må vi fortsatt teste oss fram til, sa Solberg til NTB.

Årsaken til oppturen er at nye Impreza har bredere hjulstilling en den gamle modellen. I tillegg er støtdemperne, som har vært et gjennomgående problem i flere sesonger, byttet ut. Rally Hellas byr på noen svært krevende fartsprøver der bilene får kjørt seg skikkelig.

– Digre steiner og gapende hull i veien er noen av utfordringene, sier Solberg, som også har ny design på kjøredressen sin i forbindelse med bilbyttet.

Storebror Henning (35) følger i likhet med Subarus rivaler nøye med på den japanske bilprodusentens nye vidunder. Han mener de første svarene kan komme lørdag.

– Fredagen blir veldig jevn, men lørdag møter vi noen stygge fartsprøver som kommer til å skille mye. Jeg følger med på den nye bilen til Petter og er like spent som alle andre. Han sier jo ingen verdens ting til meg, sier Henning Solberg.

Ford-føreren kjørte sekundet langsommere enn lillebror på shake down. Vant gjorde Daniel Sordo i Citroën foran Mikko Hirvonen (Ford) og verdensmester Sebastien Loeb (Citroën).

Shake down (3,44 km):

1) Daniel Sordo (Citroën) 2.26,3

2) Mikko Hirvonen (Ford) 2.27,0

3) Sebastien Loeb (Citroën) 2.27,2

4) Gianluigi Galli (Ford) 2.27,6

5) Chris Atkinson (Subaru) 2.28,0

6) Petter Solberg (Subaru) 2.28,2

7) Jari-Matti Latvala (Ford) 2.28,4

8) Federico Villagra (Ford) 2.28,4

9) Henning Solberg (Ford) 2.29,2 (©NTB)

Personvernpolicy