Fotballfest på puben

Foto: Marius Solberg Anfinsen.
Foto: Marius Solberg Anfinsen.

Hvordan opplevede United-fans i England onsdagens triumf i Moskva? ABC Nyheter møtte noen av dem på fotballpub i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United-fan James Base var overlykkelig over at the Double var tilbake på Old Trafford. - Det er helt ubeskrivelig, det var så mye opp og ned, sier han Foto: Marius Solberg Anfinsen.Manchester United-fan James Base var overlykkelig over at the Double var tilbake på Old Trafford. - Det er helt ubeskrivelig, det var så mye opp og ned, sier han Foto: Marius Solberg Anfinsen.

Manchester United er blitt Champions League-mestere for tredje gang, mens Chelsea måtte se seg snytt i sin første CL-finale på det mest hjerteskjærende vis.

Manchester United-fan James Base var overlykkelig over at the Double var tilbake på Old Trafford.

- Det er helt ubeskrivelig, det var så mye opp og ned. Jeg trodde hjertet mitt skulle stoppe ti ganger i løpet av kampen. Jeg så at Ronaldo kom til å bomme på sin straffe, han brukte altfor mye tid i tilløpet. Da trodde jeg vi hadde tapt, helt til jeg så at det var John Terry som skulle ta den siste straffen for Chelsea, sier han og ler.

- Da tenkte jeg: vi har en sjanse. Han burde aldri tatt den, Chelsea har bedre folk på straffer enn ham, men han ville vel bli helten, sier Base.

Høydramatisk

I en høydramatisk finale ble altså det hele avgjort på straffespark i Moskva. Pubene i England var stappfulle, og der vi befant oss i London var det noenlunde delt på midten mellom Manchester United og Chelsea-fans. Etter 120 minutter med fotball og synging var det neglebiting og stillhet som preget straffesparkkonkurransen.

Spenningen var intens, og nervene lå tjukt utenpå de framøtte. Da avgjørelsen falt brøt den røde delen ut i en gledesrus uten like, mens de blå felte sine tårer med hodet i hendene.

- Fortjent

United-fan Oliver Jackson, svevde også på en rus av lykke og øl etter at det hele var over.

- Jeg er enormt glad og stolt. United eide første omgang, mens Chelsea hadde andre. Jeg føler likevel at vi fortjente å vinne, vi var det laget med størst angrepsvilje. Jeg var grusomt nervøs, men følte meg trygg på seier da John Terry bommet, sier han.

Hvorfor han følte seg trygg skal være usagt. Men om vi tar en titt i historiebøkene kan 2008 virke som et år hvor Manchester United var dømt til å lykkes.

Oliver Jackson svevde også på en rus av lykke og øl etter at det hele var over.Oliver Jackson svevde også på en rus av lykke og øl etter at det hele var over.

I 2008 er det 40 år siden første gangen laget vant den gjeveste pokalen i europeisk klubbfotball i 1968. 2008 markerer også at det er 50 år siden den tragiske flyulykken i München. Og det er 25 år siden Sir Alex Ferguson vant sin første europeiske tittel, Cupvinnercupen. Den gang var han manager for Aberdeen, og laget hans slo Real Madrid i finalen. Men det stopper ikke der. Datoen for den finalekampen var 11. mai, samme dato som United hentet hjem ligatrofeet i år, og i år som den gang hadde værgudene åpnet slusene fullstendig.

- Chelsea ikke et ekte engelsk lag
Tilbake på puben var ikke sympatien med Chelsea stor etter kampen. Oliver syntes ikke synd på laget fra London.

- Jeg har ofte sympati med det tapende lag, spesielt når det blir avgjort på straffer. Enhver person som bommer i en slik situasjon har det grusomt. Likevel må jeg si at jeg virkelig misliker Chelsea. Jeg liker ikke at de har brukt masse penger på store navn. United har mer sjel, de har satset på yngre spillere og Ferguson har skapt et helt nytt lag, sier han.

- Jeg har veldig lite til overs for Chelsea. Jeg skulle mye heller sett en finale mellom Manchester United og Liverpool. United og Liverpool-fansen kommer ikke så godt overens, men det er slike kamper som symboliserer ekte engelsk fotball. Chelsea er ikke noe ekte engelsk fotballag. De har Lampard og Terry, men det stopper der, fortsetter han.

Fryd over utvisning

Et annet hett tema rundt ølkranene var Didier Drogbas utvisning i ekstraomgangene. Chelsea-spissen fikk marsjordre etter å ha langet ut en flat hånd mot Nemanja Vidic, og det røde kortet frydet den røde fanskaren etter kampslutt.

- Drogba filmer og han prøver alltid å påvirke dommeren. Han virker ikke som en spesielt hyggelig person. Ronaldo kan filme, men Drogba benytter enhver anledning han har til å falle. Han er spiss og han er svær, det er bare ikke logisk at han skal falle hele tiden, sier Luke fra Manchester.

- Det han representerer er anti-fotball for meg. Vi så det igjen i dag mot Vidic. Vidic holdt seg rolig, det er slik det skal være. Om du gjør det Drogba gjorde er det rødt kort, slik er det bare, sier Lisa, en annen United-fan.

- Han har filmet hele sesongen så han har bare godt av det, legger Oliver til før han og fire andre kamerater bryter ut i sang og hele puben slenger seg på.

Da skjønner vi at fansen skal få nyte natten og promillen i fred. De røde djevlene var klare for fest, og den varte til langt på natt over hele balløyen.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus