Vill hockey-jubel

<p> Landslagstrener Roy Johansen og Norge er klare for kvartfinalen i  <strong>ishockey</strong>-VM i Halifax. Foto: Scanpix</p>
 Landslagstrener Roy Johansen og Norge er klare for kvartfinalen i ishockey-VM i Halifax. Foto: Scanpix

Norge er klare for kvartfinalen i ishockey-VM. Tyskland slo Latvia 5–3, og Norge møter Canada i onsdagens kvartfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang Norge tar seg til kvartfinalen i et ishockey-VM. Norge kunne gjort jobben med seier over Latvia eller USA, men Roy Johansens gutter sviktet i de to siste kampene i mellomspillet.

Dermed måtte de håpe på tysk hjelp med at de slo Latvia. Den kom ved at tyskerne tok kampen på alvor. Tyskerne kom under både 0–1 og 1–2, men latvierne klarte ikke å stå imot tyskerne sluttspurt. Sisteperioden endte hele 3–0 i Tysklands favør.

Norge klarte også å komme to plasseringer bedre enn Danmark. Dermed vil Norge få hjemmebanefordel i OL-kvalifiseringen i februar.

Norge tapte bare 1–2 for Canada da lagene møtes i den første kampen i mellomspillet. Så ble det 1–4-tap for Latvia og ydmykende 1–9 for USA.

– Utrolig for oss å klare en kvartfinaleplass, sa landslagssjef Roy Johansen til NTB etter å ha fulgt mandagens siste mellomspill mellom Latvia og Tyskland.

– Tyskerne skal ha stor takk. De kjempet godt i en jevn kamp, og var mer disiplinerte. Det er ikke automatikk at et lag går ut og spiller med full innsats når man ikke har noe spille for. Det var gledelig at de klarte å vinne, sa Johansen.

– Det ble 1–2-tap for Canada sist. Det blir kanskje tøffere nå?

– Det blir helt sikkert tøft. Vi må finne tilbake til spillet vårt som vi hadde sist. Og så må vi ha en målvakt i verdensklasse, slo Johansen fast. (©NTB)

Personvernpolicy