Norge utklasset av USA

<p>Marius Holtet og Norge fikk det som ventet tøft mot James Wisniwski og USA i ishockey-VM mandag. Norge ble utklasset og tapte 1-9. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)</p>
Marius Holtet og Norge fikk det som ventet tøft mot James Wisniwski og USA i ishockey-VM mandag. Norge ble utklasset og tapte 1-9. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)

Norge ble utklasset av USA og tapte 1-9 (0-3, 1-3, 0-3) i ishockey-VM mandag. Håpet om plass i kvartfinalen kan være knust.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA – Norge 9-1 (3-0, 3-1, 3-0).

Etter å ha imponert gjennom store deler av mesterskapet, gikk Norge på et stygt tap mot sterke USA.

– Vi møtte et lag som består av NHL-spillere, med en del yngre spillere som hadde bra ferdigheter. Vi var litt slurvete og dårlig på alt, og hadde en målvakt (Pål Grotnes) som ikke hadde dagen sin. Da blir det tøft, sa landslagstrener Roy Johansen til NTB.

En sensasjonell seier mot amerikanerne ville sikret Norge billett til kvartfinalen for første gang i historien. Men nå er Roy Johansens mannskap avhengig av hjelp fra Tyskland, som møter Latvia natt til tirsdag.

Overkjørt

De norske iskrigerne fikk det som ventet tøft mot USA, og amerikanerne tok kontroll tidlig i kampen. Brandon Dubinsky, Dustin Brown og Pat Kane sørget for 3-0-ledelse etter første periode.

– Vi skulle være tette og holde unna de første 20 minuttene for å få dem litt frustrerte. Vi skulle ta de sjansene vi fikk på overganger og i overtallsspill, men så fikk vi et par enkle mål imot, sa Johansen.

Seks minutter ut i midtperioden økte Dubinsky til 4-0. Mats Trygg reduserte for Norge midtveis i perioden, men så slo USA til på nytt med scoringer av Paul Martin og Zach Paris.

Nedturen fortsatte for Norge i siste periode. Brown gjorde tidlig 7-1, mens Phil Kessel scoret bare noen minutter senere. Dubinsky fikset sitt hattrick da han ordnet 9-1.

Grotnes har vært blant Norges beste spillere i VM, men keeperen hadde en travel kveld mot USA. Han reddet 30 av 38 skudd før han ble byttet ut med Ruben Smith etter 46 minutter.

– Vi må ha en keeper på toppnivå som spiller helt på maksimalt av sitt register. Det hadde vi ikke nå. Pål har vært en av våre beste i de kampene vi har vært gode, men det var vi avhengig av her også, mente Johansen.

Mats Frøshaug ble kåret til Norges beste spiller i kampen.

Må ha tysk hjelp

Nå må de norske landslagsspillerne vente i spenning til kampen mellom Tyskland og Latvia som spilles natt til tirsdag norsk tid. Tysk seier vil sende Norge til en historisk kvartfinaleplass.

Men Latvia, som slo Norge 4-1 søndag, er store favoritter, og tyskerne må heve seg kraftig etter en skuffende VM-innsats så langt.

– I utgangspunktet er Tyskland et bedre lag enn Latvia, men motivasjonen til Latvia er mye større i denne kampen. De har en kvartfinale å spille om, mens Tyskland bare har æren, sa Johansen.

Dersom plassen i kvartfinalen skulle ryke, har Norges spillere likevel grunn til å være stolte av sin prestasjon i årets VM. Plassen i mellomspillet ble sikret etter den sterke seieren mot Tyskland, og Norge har også spilt jevnt mot storheter som Finland og Canada.

– Det haglet inn forfall før VM, og vi har med åtte debutanter og 13 mann fra eliteserien. Vi er kjempefornøyd med at vi har markert oss som vi har gjort i VM, og vi må regne med at det vil gå litt opp og ned. Det har vært deilig at vi slapp å havne i nedrykkspuljen som vi fort kunne ha gjort, sa Johansen til NTB.

Personvernpolicy