Paule er stolt av hockeylandslaget

Paule er stolt av hockeylandslaget
Paule er stolt av hockeylandslaget

Idrettspresident Tove Paule er stolt over ishockeylaget som i disse dager forsvarer Norges ære i VM i Canada. - Gutta er helt fantastiske, sier hun entusiastisk til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettspresident Tove Paule er meget imponert over prestasjonene til det norske ishockeylandslaget. Resultatene i Canada gleder sjefen over alle sjefer i norsk idrett.

- Det er vel ikke annet å si enn at det er helt fenomenalt det landslaget gjør i Canada. Det har gått over all forventning og jeg synes det rett og slett er fantastisk. Jeg er utrolig stolt av laget, sier Paule til ABC Nyheter.

- Utfører oppgavene

Selv om flere av kampene til nå har gått på ugunstige tidspunkt for en meget travel president, får hun med seg det meste. De kampene hun ikke får sett, sørger hun for å få full oppdatering på i etterkant.

- Jeg hadde fartet fra det ene til det andre hele dagen og kom til hotellrommet mitt for å se kampen mot Tyskland. Jeg innrømmer at jeg var på vei til å slå av på 0-2, men klarte det bare ikke. Da de snudde det til seier var jeg i fyr og flamme. Helt herlig å se på. Canada-kampen fikk jeg dessverre ikke sett, men etter det jeg hørte og leste i etterkant var også det en prestasjon som er stor i norsk målestokk.

Hun er spesielt imponert over måten Norge jobber bakover på banen.

- Det er moro å se hvor godt de hele tiden forsvarer seg når motstanderne kommer. Det virker som alle har klare oppgaver og utfører de til punkt og prikke. Det står respekt av hvordan de opptrer som et lag. Ikke minst har keeperen vært meget god, fortsetter Paule.

Favorittspiller

Tove Paule er selverklært sportsidiot. Hun prøver å få med seg det aller meste som rører seg innen norsk idrett, også hockey. Hun er rask til å svare da favorittspilleren på det norske laget skal utpekes.

Mads Hansen har kapret hjertet til idrettspresident Tove Paule. Hun synes han er Norges beste spiller. (Foto: Scanpix)Mads Hansen har kapret hjertet til idrettspresident Tove Paule. Hun synes han er Norges beste spiller. (Foto: Scanpix)

- Det er mange som er kjempegode, men jeg må innrømme at jeg har stor sans for Mads Hansen. Jeg så som sagt ikke Canada-kampen hvor han scoret, men jeg har sett målet i ettertid og det var jo en perle. I tillegg kommer keeperen høyt på lista mi.

Bra for fremtiden

Idrettspresidenten er ikke i tvil om at lagets innsats i Canada vil bære frukter. Det er mye som følger i kjølevannet av gode sportslige resultater for et landslag i fremgang.

- Hockeyen i Norge har slitt litt mediemessig etter TV-avtalen de inngikk for en tid tilbake, men det at de nå «spiser bær med de store» gjør at det blir mer fokus rundt selve laget og ikke minst sporten. Gode sportslige resultater og prestasjoner har innvirkning på flere områder. Jeg tror dette vil være med på å inspirere unge norske gutter til å satse hardere på hockey i Norge. Men da må det selvfølgelig flere haller til, sier Paule, og fortsetter:

- Tenk om vi får OL til Tromsø i 2018 og i den forbindelsen skal bygges syv haller. Da får vi også et oppsving med ishockeyen i nord. Det er faktisk ille at det i dag kun er én hall nord for Trondheim. Dette kan være med på å fremskynde prosessen for å få flere haller rundt om i hele landet.

Klar søndag

I øyeblikket ligger Norge an til å kapre en plass i kvartfinalen, som vil være historisk for norsk hockey. Med fire poeng trenger Norge bare å unngå tap mot Latvia søndag for å være klare for videre spill i mesterskapet. Og klokken 17.30 sitter en ivrig president spikret foran TV-skjermen.

- Ja, gjett om jeg skal se den kampen, det blir sinnsykt spennende. Jeg er optimistisk, men har fått med meg at Latvia har gode målvakter. Vi får satse på at Mads Hansen gjentar bedriften han gjorde mot Canada. Om Norge skulle klare å kvalifisere seg til kvartfinalen ville det vært enormt, sier idrettspresidenten.

Personvernpolicy