- Hadde vært gøy å være med

<p>Tore Vikingstad angrer ikke på at han ble hjemme fremfor å dra til VM i Canada. - Men det hadde vært moro å få vært med på det, sier han til ABC Nyheter. (Foto: Scanpix)</p>
Tore Vikingstad angrer ikke på at han ble hjemme fremfor å dra til VM i Canada. - Men det hadde vært moro å få vært med på det, sier han til ABC Nyheter. (Foto: Scanpix)

Tore Vikingstad ble ikke med til VM på grunn av skade, men følger hvert minutt av mesterskapet hjemme i Tyskland. - Det hadde selvfølgelig vært moro å vært med, sier han til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tore Vikingstad blir regnet som en av Norges absolutte beste hockeyspillere, men vonde skuldre gjorde sitt til at mannen som neste sesong spiller for Hannover Scorpions i den tyske ligaen ikke kunne spille for Norge under årets VM i Canada. Men det betyr ikke at han er uberørt av det de norske gutta legger ned av innsats om dagen.

Les også: - Norge blant de beste i verden

- Ja, jeg følger med på det som skjer og jeg synes det er veldig moro at de gjør det så godt. Nå tror jeg de kommer til en kvartfinale, sier han til ABC Nyheter.

Men han angrer ikke på at han valgte hvile og trening fremfor å kjempe om poeng mot verdensstjerner fra NHL i diverse landslagsdrakter.

- Nei, jeg må tenke på meg selv og gjøre det jeg kan for å komme i form til neste sesong. det vil være feil å si at jeg angrer.

- Men det hadde selvfølgelig vært utrolig moro å få vært med på dette, fortsetter han.

Selv er godt i gang med forberedelsene til neste sesong. Da venter nye utfordringer i den tyske ligaen.

- Jeg synes det går bedre og bedre og jeg føler det var det lureste av meg å ikke dra. Ting går fremover med tanke på skaden min.

Les også: - Vi kan slå alle

Det som har imponert han mest med det norske laget under mesterskapet er lagmoralen.

- Det er ikke til å komme utenom at det er laget Norge som gjør jobben. De stiller hele veien opp for hverandre. Disiplinene de viser i kampene er rett og slett imponerende. I tillegg har keeperne stått bra, det er alltid viktig.

Vikingstad tro nøkkelkampen for å gå videre blir søndagens batalje mot Latvia. Til tross for strålende resultater så langt maner han til forsiktighet for det norske folk.

- Vi har tradisjonelt hatt problemer med «russiske» lag. På sitt beste er de helt fantastiske mens de kan være ditto dårlige om det ikke fungerer. Jeg har ikke helt oversikten over hva slags lag de stiller med, men uansett så tror vi må stresse de hele veien og ikke gi dem tid. Da har vi gode sjanser, sier han.

Personvernpolicy