Meny

- Vi må slå Slovakia

Norge må overliste Slovkias keeper Rstislav Stana om Norge ikke skal bli sist i gruppe C, mener hockeyekspert Anders Blegeberg. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen er det duket VM-åpning for det norske ishockeylandslaget og ABC Nyheters ekspert, er ikke i tvil om hva som blir viktig. - Vi må slå Slovakia, sier Anders Blegeberg.

ABC Nyheter følger det norske landslaget under VM og ishockeyekspert Anders Blegeberg er ikke i tvil om hva som må til i åpningskampen mot forhåndsfavoritten Slovakia. Laget må vinne dersom laget ikke skal bli nummer fire og sist i gruppa.

Les også: Norge må tukte kjempefavoritt

- Vanligvis så har det vært Tyskland som presumptivt har vært det svakeste laget av de tre vi står ovenfor i denne gruppa, men jeg mener at tyskerne er såpass styrket samtidig som Slovakia er relativt svekket så jeg anser Slovakia som det laget Norge denne gangen må slå. Denne kampen må vi faktisk vinne, sier Blegeberg til ABC Nyheter.

I tillegg til Slovakia er Norge havnet i gruppe med Tyskland og en av de store kanonene i internasjonal hockey, Finland.

Slovakia svekket

Blegeberg mener Tyskland er mye sterkere enn tidligere år og slovakene ikke er like vasse som før. Kun fire spillere med klubbtilhørighet i NHL har Slovakia med til Canada.

- Det at Tyskland har fått med Jason Holland og John Tripp gjør dem mye bedre. Tyskland har også slått Slovakia to ganger tidligere i år.

Blegeberg, som følger laget tett i Canada, tror nøkkelen til norsk suksess blir hvorvidt de takler utfordringene ved det å spille på de små banene som brukes i NHL.

- Det blir ekstremt viktig å beherske spillet i både over- og undertall. I og med at banene her er noe mindre så må Johansen finne de rette rekkene som klarer å samhandle godt nok når vi både er en mann mer og en mann mindre på isen, fortsetter Blegeberg.

Russlands år?

Norge har mange unge spillere på laget. Hele ni debutanter er tatt med i troppen og Blegeberg har store forhåpninger til spesielt én spiller.

- Jeg har sagt det hele veien. Norge må få i gang Mats Zuccarello Aasen. Jeg mener han kan være forskjellen på å være eller ikke være i A-pulja.

Blegeberg som til daglig jobber ved Toppidrettsgymnaset på Wang, og er spillerutvikler i Vålerenga, har sin egen lille favoritt før puckene droppes i Nord-Amerika.

- Jeg var i Tsjekkia og så turneringen som var der for kort tid siden og russerne imponerte meg voldsomt. Fortsetter de der de slapp blir de veldig vanskelige å stoppe.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus