Semifinale Champions LeagueScholes sendte United til finalen

Paul Scholes banker ballen i krysset fra cirka 25 meter og Manchester United leder 1-0 hjemme på Old Trafford. Det ble kampens eneste scoring og det betyr at United blir å se i finalen i Moskva den 21. mai. (Foto: Scanpix)

Manchester United vant 1-0 mot Barcelona på Old Trafford i kveld og nå blir det hel-engelsk finale i Moskva 21.mai. I morgen gjør Chelsea og Liverpool opp om hvem som møter Sir Alex Fergusons menn i d

Manchester United – Barcelona 1-0 (1-0), sammenlagt 1-0.

Mål: 1-0 Paul Scholes (14).

75.061 tilskuere.

Et fantastisk mål av Uniteds Paul Scholes etter vel 14 minutter var nok til å sende Manchester United til finalen i Moskva 21. mai.

Første kamp i Spania endte 0-0 og siden engelskmennene var det eneste laget som maktet å score i kveld er saken klar. United vant en fullt fortjent seier foran vel 75.000 tilskuere i Manchester.

Scholes, som forøvrig var strålende gjennom hele kampen, dro til fra vel 20 meter og ballen føyk opp i Barca keeper Victor Valdes´ venstre kryss til øredøvende jubel fra over 75.000 tilskuere på «Drømmenes teater». Cirka 14 minutter av kampen var spilt da Scholes fikk drømmetreff på ballen. Valdes var tottalt sjanseløs på skuddet.

Spillet bølget frem og tilbake gjennom hele kampen og United kunne scoret flere mål enn det ene de fikk. Selv om Barcelona hadde ballen mye var det United så var giftigst når lagene nærmet seg motstanderens mål. Spesielt portugisiske Nani fikk en gedigen mulighet i andre omgang. Også landsmannen Ronaldo fikk en stor mulighet, men i stedet for å sende ballen til bedre plasserte lagkamerater prøvde årets spiller i engelsk fotball å skyte fra skrått hold. Der kunne, og burde, United doblet ledelsen sin.

Vinneren av oppgjøret møter enten Chelsea eller Liverpool i finalen. Returkampen mellom disse lagene spilles i morgen på Stamford Bridge i London. Første kamp mellom Chelsea og Liverpool endte 1-1, hvor John Arne Riise sørget for Chelseas mål da han «vakkert» satte ballen i eget mål.