Juventus straffes igjen?

<p>Juventus kan igjen bli straffet for uregelmessigheter knyttet til kamper i Italia. Her depper Alessandro Del Piero etter en Palermo scoring tidligere denne sesongen. (Foto: Scanpix)</p>
Juventus kan igjen bli straffet for uregelmessigheter knyttet til kamper i Italia. Her depper Alessandro Del Piero etter en Palermo scoring tidligere denne sesongen. (Foto: Scanpix)

Juventus, klubbens tidligere direktør Luciano Moggi og flere dommere stilles til ansvar etter en ny runde i etterforskningen av kampfiksing i italiensk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roma (NTB-Reuters): Moggi er allerede utestengt fra fotballen i fem år som følge av første del av oppvasken. Juventus ble sommeren 2006 fratatt to seriegull og flyttet ned i serie B, men klubben er nå oppe i eliten igjen og på vei mot mesterligaspill.

Forrige gang ble Moggi straffet for å ha prøvd å påvirke valg av dommere til Juventus-kampene. Nå anklages han for å ha gitt utenlandske sim-kort til dommere slik at kunne kommunisere direkte med dem uten å oppdages.

Moggi er også anklaget for å ha fungert som klubbdirektør for Messina samtidig med at han hadde en ledende stilling i Juventus.

Ni dommere og linjemenn, samt en tidligere dommersjef, er anklaget for å ha benyttet sim-kortene Moggi ga dem. Tre av dem er fortsatt på dommerlista i serie A, men de har ikke fått oppdrag mens etterforskningen har pågått.

Juventus er anklaget fordi Moggi var ansatt i klubben på det tidspunkt ulovlighetene skal ha foregått. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus