Reiste seg og vant

Joe Calzaghevant nattas kamp i lett tungvekt mot Bernard Hopkins. Foto: Scanpix
Joe Calzaghevant nattas kamp i lett tungvekt mot Bernard Hopkins. Foto: Scanpix

Joe Calzaghe ble slått ned i 1. runde, men reiste seg og beseiret Bernard Hopkins i lørdagens bokseduell i Las Vegas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen i lett tungvekt var markedsført som «slaget om planeten», og den levde opp til forventningene selv om det ikke sto VM-belter på spill. 43-årige Hopkins startet forrykende, men 36-årige Calzaghe avsluttet enda bedre.

Til slutt måtte den amerikanske hjemmefavoritten tåle tap med dommerstemmene 1-2. Waliseren ble tilkjent seieren med 116-111, 115-112, 113-114.

Danske Mikkel Kessler, som i fjor tapte en VM-kamp mot Calzaghe, satt ringside for å studere rivalen. Han kunne se at waliseren brukte noen runder på å riste av seg sjokkstarten til Hopkins, men at han fra fjerde runde angrep motstanderen nådeløst.

Hopkins greide naturlig nok ikke å opprettholde det høye tempoet fra åpningen, og Calzaghe hamret inn kombinasjoner.

Begge boksere benyttet seg av skitne knep. Hopkins låste Calzaghes arm flere ganger, mens waliseren slo med åpne hansker og i 10. runde også under beltestedet.

Uenig

Etterpå ville ikke Hopkins medgi at han hadde møtt sin overmann.

– Jeg er en 43-årig bokser som får Calzaghe til å se ut som en amatør. Alle med forstand på boksing kunne se at jeg vant. Jeg slo ham ned i første runde, og han traff meg ikke med slagene sine, sa veteranen som nå må vurdere om han gir seg.

Det gjør ikke Calzaghe, som var strålende glad etter sin 45. proffkamp og den 45. seieren.

– Det var en av de tøffeste kamper i min karriere. Bernard var sterk, og jeg måtte ta ut alt for å vinne. Jeg visste det ikke ville bli vakkert, men en seier er en seier, sa han.

Calzaghe har vært verdensmester i supermellomvekt siden 1997. Nå skal han avgjøre om han fortsatt skal søke utfordringer i andre vektklasser. Han antydet etterpå at han ønsker seg kamp mot Roy Jones Jr.

– Nå har jeg slått en legende, så da må jeg kunne slå en annen også, sa han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus