Tromsø 2018 brøt mot anbudsreglene

Tromsø 2018 brukte innsidedømte Rune Brynhildsen som PR-råd, uten å legge oppdraget ut på anbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørge Stensbøl har gjennom 12-13 år hentet råd hos Brynhildsen, som sist sommer ble dømt til ti måneders fengsel for innsideinformasjon, skriver VG.

Allerede da Tromsø 2018 begynte å bruke Brynhildsens tjenester høsten 2006 var den tidligere TV 2- og TV3-profilen siktet av Økokrim.

Rune Brynhildsen bekrefter overfor VG at han har hatt oppdrag for Tromsø 2018, men han overlater til styreleder Petter Jansen og daglig leder Bjørge Stensbøl å uttale seg om saken.

Stensbøl hadde fredag ikke tid til å svare på avisens spørsmål om saken.

Det kommunalt eide OL-selskapet i Tromsø betalte i 2007 PR-selskapet Brynhildsen Woldsdal 1.304.778 kroner og Brynhildsens personlige selskapet Joe AS 262.625 kroner. Oppdraget ble ifølge VG ikke offentliggjort, og det er i strid med anbudsreglene.

Nå kan saken ende i Klagenemda for offentlige i anskaffelser. Nye regler gir nemnda anledning til å ilegge et gebyr på 15 prosent av summen er utbetalt. Her kan det eventuelt dreie seg om 235.000 kroner. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus