- Han kjenner ikke vårt ambisjonsnivå

<p>Lyns klubbdirektør Erik Langerud mener Kristian Brix (t.h), her i aksjon i en kamp mot nettopp Lyn, ikke vet noe om ambisjonsnivået til Oslo-rivalen. (Foto: Scanpix) </p><p> </p>
Lyns klubbdirektør Erik Langerud mener Kristian Brix (t.h), her i aksjon i en kamp mot nettopp Lyn, ikke vet noe om ambisjonsnivået til Oslo-rivalen. (Foto: Scanpix)  

Klubbdirektør i Lyn, Erik Langerud, gleder seg likevel over at Kristian Brix anbefaler østlandstalenter å velge Lyn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerengas 17-årige stortalent Kristian Brix, utlånt til Sogndal frem til sommeren, skapte småbruduljer torsdag ved å anbefale talenter på Østlandet å velge rivalen Lyn.

- Ambisjonsnivået er lavere der enn hos Vålerenga. Det gir Lyn mer rom for å slippe til 17-åringer, begrunnet han overfor Aftenposten.

Samme dag presiserte kantspilleren, som har flere U-landslagskamper, overfor vif.no at han ikke mente det var noe galt med Vålerengas talentutvikling, og at han ikke mente å fornærme Vålerenga, Lyn eller fansen.

Ambisjonsnivå

Lyns klubbdirektør, Erik Langerud, mener andre har større forutsetninger for å uttale seg om Lyns ambisjonsnivå:

- Kristian Brix er ikke riktig mann til å uttale seg om dette. Vi har vårt ambisjonsnivå, sier han til ABC Nyheter.

- Hva er deres ambisjoner?

- Vi har sagt at vi skal pushe topp fire denne sesongen.

Når det gjelder langsiktige ambisjoner, forteller Langerud at Lyn jobber med hva som skal skje på lang sikt, men definerer ingen langsiktige målsetninger.

Lyn benyttet i forrige tippeligakamp åtte spillere under 25 år, mens Vålerengas startoppstilling mot Tromsø inneholdt fem spillere over 30 år og hadde en snittalder på 28. Det kan naturligvis ha innvirkning på kvaliteten, men Langerud ser ingen automatikk i at et eldre, mer rutinerte lag presterer bedre enn et lag spekket med unge talenter.

Gleder seg

- Vålerenga kan kanskje ha et sterkere lag på papiret, men det er ikke dermed gitt at de havner over oss på tabellen, mener han.

Klubbdirektøren tar notis av Brix’ anbefaling av Lyn for talentene.

- Brix vet ikke vårt ambisjonsnivå, men jeg gleder meg over det andre han sier, forteller Langerud til ABC Nyheter.

Ingen motsetning

Pressetalsmann i Lyns supporterklubb Bastionen, Carl Nicolaysen, mener Brix’ uttalelser får stå for hans regning, og ser ingen motsetning mellom ambisjonsnivå og det å la unge talenter slippe til på førstelaget.

- Det har ingenting med ambisjonsnivået å gjøre, sier Nicolaysen, som ikke tror kvaliteten svekkes.

Vålerenga har for øyeblikket fem av sine unge talenter utleid til andre norske klubber. Lyn har to, Kim André Madsen og Bjarne Ingebretsen i Nybergsund. Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud uttalte nylig at han mener utleie av spillere viser at klubben ønsker å satse på ungguttene, at de har troen på dem. Bastionens pressetalsmann anser det som et voksent valg – når spillerne først ikke får sjansen på førstelaget.

- Må tørre å satse

- Det er best for utviklingen å spille fast på det høyeste nivået klubben kan tilby.

- Lyn er best i Norge på talentutvikling. Vi har et system og en trener som tør satse på talentene. Man må tørre å satse. Det styrker både den norske klubbfotballen og landslagsfotballen, sier Carl Nicolaysen til ABC Nyheter.

I dag er det full runde i Tippeligaen igjen med følgende kamper:

Personvernpolicy