Et drama for historiebøkene

Fernando Torres har akkurat satt inn sin fantastiske 2-1 scoring på Anfield. Kampen går inn i historien som en av det mest spennende, velspilte og dramatiske i Champions League-historien. (Foto: Scanpix)

Sjelden, eller aldri, har man vært vitne til en bedre fotballkamp, og et større drama, da Liverpool vant «Battle of Britain» og gikk videre til semifinalen i Champions League.

Liverpool (NTB): Innbytter Ryan Babel ble tungen på vektskålen for Liverpool som tok seg til semifinale med 5-3 sammenlagt. Først skaffet han den viktige straffen på stillingen 2-2. Like etter satte han selv inn 4-2.

Nederlenderen erstattet Peter Crouch tolv minutter før slutt. Han hadde bare vært på banen i seks minutter før han skaffet vertene straffe da han ble revet over ende av Kolo Touré.

Kaptein Steven Gerrard var sikker fra straffemerket og sendte Anfield til himmels. På overtid sørget Babel for at det ikke var noen tvil da han stormet over halve banen i en super kontring etter et langt framspill og satte ballen sikkert i mål.

Helengelsk igjen

De to engelske lagene møtte hverandre for tredje gang på en uke, og det var liten tvil om at tirsdagens oppgjør ville bli en tett og spennende affære. Både i den første kvartfinalekampen i London og da lagene møttes i ligaen lørdag, ble det 1-1.

Her sender Diaby Arsenal opp i 1-0 ledelse på Anfield. Liverpool snudde kampen og vant til slutt 4-2 over Londonlaget. (foto: Scanpix)Her sender Diaby Arsenal opp i 1-0 ledelse på Anfield. Liverpool snudde kampen og vant til slutt 4-2 over Londonlaget. (foto: Scanpix)

Også i semifinalen blir det et helengelsk oppgjør. Liverpool møter Chelsea som vant 3-2 sammenlagt over Fenerbahce (2-1 tirsdag).

Arsenal måtte score på Anfield, og gjestene fra London var det førende laget i første omgang. Aleksander Gleb fant Abou Diaby som skjøt Arsenal i ledelsen etter 13 minutter.

Men det tok ikke mer enn et drøyt kvarter før Liverpool slo tilbake. Sami Hyypiä steg høyest til værs og stanget inn utligningen fra elleve meter.

Torres-perle

Etter 69 minutter tok Liverpool ledelsen på herlig vis. Fernando Torres fikk ballen inne i boksen, vendte seg fri fra Philippe Senderos og skjøt ballen i krysset forbi Manuel Almunia.

Lenge så det ut som om det var nok for Liverpool. Men Arsenal slo tilbake seks minutter før slutt og Arsenal-manager Arsène Wenger trodde nok at det var londonerne som hadde fikset billett til semifinalen.

Den lynraske unggutten Theo Walcott tok seg over halve banen og la inn til Emmanuel Adebayor som utlignet til 2-2 for gjestene.

Men lykken tok raskt slutt for Arsenal. Touré dro ned Babel inne i feltet, og Gerrard banket inn 3-2. Og så dukket Babel opp igjen og fikset 4-2 på overtid.

Chelsea ordnet semifinale

Stjernene Michael Ballack og Frank Lampard ordnet 2-0-seier over Fenerbahce på hjemmebane. Dermed venter Liverpool i semifinalen i mesterligaen.

Tyrkerne vant 2-1 på hjemmebane, og Chelsea måtte score. Det gjorde de allerede etter fire minutters spill. Frank Lampards frispark fant hodet til tyskeren Ballack som headet i mål fra rundt åtte meters hold.

Lampard ordnet selv 2-0-scoringen tre minutter før full tid. Michael Essien slo et innlegg som Lampard beinet enkelt i mål.

Laget til Avram Grant imponerte ikke i tirsdagens kamp, og skal det bli finale må det sterkere krutt til i dobbeltkampen mot Liverpool i semifinalen.

Finalen spilles i Moskva i mai.
Fakta fra kveldens kamper:

Liverpool (England) – Arsenal (England) 4-2 (sammenlagt 5-3).
Mål: 0-1 Abou Diaby (13), 1-1 Sami Hyypiä (30), 2-1 Fernando Torres (69), 2-2 Emmanuel Adebayor (84), 3-2 Steven Gerrard (str. 86), 4-2 Ryan Babel (90).

41.985 tilskuere.

John Arne Riise kom inn det 87. minutt for Liverpool.

Chelsea (England) – Fenerbahçe (Tyrkia) 2-0 (sammenlagt 3-2).
Mål: 1-0 Michael Ballack (4), 2-0 Frank Lampard (87).

38.369 tilskuere.

Spilles onsdag: Barcelona (Spania) – Schalke (Tyskland) (1-0), Manchester U. (England) – Roma (Italia) (2-0). (©NTB)