Bendtner reddet Liverpool

<p>Dirk Kuyt setter inn 1-1 målet som gjør at Liverpool har skaffet seg et glimrende utgangspunkt før returoppgjørret på Anfield. (Foto: Scanpix)  </p>
Dirk Kuyt setter inn 1-1 målet som gjør at Liverpool har skaffet seg et glimrende utgangspunkt før returoppgjørret på Anfield. (Foto: Scanpix)

Liverpool sto imot stort Arsenal-press og greide 1-1 borte i første kvartfinale i mesterligaen, takket være Arsenals Nicklas Bendtner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB):
Arsenal (England) – Liverpool (England) 1-1 (1-1),
Fenerbahçe (Tyrkia) – Chelsea (England) 2-1 (0-1).

Arsenal-spilleren reddet på streken da hjemmelagets stormløp i annen omgang omsider tok ballen forbi samtlige Liverpool-spillere. I det 71. minutt var skuddet fra Cesc Fabregas på vei inn i mål da dansken sto i veien, og dermed kan Liverpool ta med seg et svært gunstig resultat til returkampen på Anfield.

Liverpool har ikke vunnet borte mot Arsenal siden 2000, og hadde før onsdagens kamp fått med seg bare to uavgjortresultater som best fra turene til Nordøst-London siden da.

John Arne Riise måtte vike igjen for Fabio Aurelio og var ubenyttet reserve. Fra benken kunne han se laget sitt ta et steg nærmere semifinale mot Chelsea eller Fenerbahce.

Det tyrkiske laget vendte 0-1 til seier 2-1 i Istanbul lørdag, men får det ventelig tøft i returkampen på Stamford Bridge neste uke.

Slo tilbake

Arsenal-spiss Robin van Persie måtte ut ved pause med en skade i låret, men skapte mye trøbbel for Liverpool i omgangen han spilte. Nederlenderen hadde to store sjanser før han i det 23. minutt la inn til ledermålet. Van Persie tok en kort corner, fikk ballen igjen og la inn til Emmanuel Adebayor som ganske uforstyrret kunne nikke i mål.

Arsenals ledelse var fortjent, men den forsvant mindre enn tre minutter senere da Liverpool-kaptein Steven Gerrard viste sin klasse med et fantastisk raid. Gerrard stormet forbi både Emmanuel Eboué og Kolo Touré, unnlot å falle i jakt på straffe da det var kontakt med sistnevnte, og serverte en pasning som gikk forbi keeper Manuel Almunia.

Hardt presset av Gaël Clichy og Philippe Senderos holdt Dirk Kuyt seg framme og satte inn utligningen.

Elektrisk

Det var elektrisk atmosfære i oppgjøret mellom de to engelske storklubbene, og begge bidro offensivt til en underholdende kamp. Liverpool hadde likevel størst grunn til å være fornøyd med at det var uavgjort ved pause.

Også i annen omgang var det Arsenal som presset på for scoring, mens Liverpool tettet igjen bakover og jaget kontringsmuligheter. I det 66. minutt ble vertene trolig snytt for straffe da Kuyt dro Alexander Gleb over ende i feltet.

Fem minutter senere kom kjempesjansen Bendtner ødela. Adebayor tok seg til dødlinjen og la inn. Pepe Reina slo ballen unna, men ikke lenger enn til Fabregas som skjøt mot mål. Bendtner trengte bare å holde seg unna, så ville det vært scoring. Men det greide han ikke, og det er fordel Liverpool foran returkampen.

Spilt tirsdag:
Roma (Italia) – Manchester U. (England) 0-2 (0-1)
Schalke (Tyskland) – Barcelona (Spania) 0-1 (0-1).

Returkampene spilles 8. og 9. april.

Personvernpolicy