United på vei til semifinale

Cristiano Ronaldo imponerte igjen da Manchester United tok et langt steg mot semifinale i mesterligaen med 2-0 borte mot Roma. (Foto: Scanpix)

Manchester United har ett bein og et par tær i mesterligaens semifinale etter 2-0-seier over Roma i bortekampen tirsdag.

Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney scoret for United, som tok sin første borteseier mot Roma på tre forsøk det siste året. Hjemme på Old Trafford, der det er returkamp om en uke, har United 8-1 på to kamper.

Det går mot semifinale mot Barcelona, som takket være en tidlig scoring av 17-årige Bojan Krkic vant 1-0 borte mot Schalke.

Ronaldos 36. mål for sesongen ga United overtaket i kvartfinalen. Han ble lenge holdt i stramme tøyler av Roma-forsvaret, men seks minutter før pause slapp han fri.

Wayne Rooney spilte fram Paul Scholes på høyresiden, og han vippet ballen elegant inn i feltet. Ronaldo løp fram og nikket uredd ballen i mål. Han ble slått ør i sammenstøtet med keeper, men kom seg raskt.

Roma presset voldsomt for utligning etter pause, men United sto imot og kontret inn 2-0-målet midt i omgangen. Park Ji-sung gjorde en god jobb da han nådde Ronaldos innlegg ved lengste stolpe, og Rooney kriget ballen i mål i kamp med keeper og to forsvarere. (©NTB)