Syklet med to brudd i benet

Foto: Scanpix<br><p> </p>
Foto: Scanpix
 

Linus Gerdemann syklet de siste 1800 meterne av søndagens Tirreno-Adriatico-etappe med brudd både i legg- og lårbein.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske High Road-proffen var i ferd med å overta ledertrøya i rittet da uhellet var ute mindre enn to kilometer før mål på tempoetappen. Han hadde akkurat passert sterke Danilo Di Luca da han veltet.

Utfallet var brudd både i leggbeinet og lårbeinet, i tillegg til stygge sårskader. Men det fikk ham ikke til å bryte.

– Jeg visste at jeg lå godt an og at jeg var i ferd med å overta ledertrøya. Jeg fikk panikk og skrek på en reservesykkel. Så syklet jeg videre, fortalte han mandag til nyhetsbyrået DPA.

– Jeg merket at noe var alvorlig galt, for jeg kunne bare tråkke med ett bein. Den siste kilometeren gikk til og med på brustein, og da jeg kom i mål ble jeg veldig dårlig. De kjørte meg rett på sykehus.

Legene konstaterte raskt at han hadde brudd både i legg og lår på venstre bein, og natt til mandag ble han fløyet til et sykehus i Hamburg der han skal opereres senere i uken. Gerdemann, som er lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i High Road, blir borte fra sykkelen i flere måneder.

Tross uhellet og 1800 meters sykling med brukket bein var han etter å ha fullført søndagens etappe på fjerdeplass sammenlagt, bare 46 sekunder bak ledende Fabian Cancellara. Uten velten ville Gerdemann ganske sikkert overtatt ledertrøya.

– Dette er veldig tungt, for jeg følte meg i veldig godt slag. Jeg var på vei mot min første sammenlagtseier i et stort ritt, nå mister jeg mye av sesongen. Sannsynligvis også Tour de France, sa en nedtrykt Gerdemann. (©NTB)

Personvernpolicy